ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Άμποτ και Βαρβαρής σε μεγάλη εταιρεία ομογενών

by on 11/03/2014
 

ΣΙΔΝΕΪ | Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Πρωθυπουργός κ. Τόνυ Άμποτ για την οικογενειακή επιχείρηση Frutex Australia, του ομογενή επιχειρηματία κ. Παναγιώτη Μάγειρου, την οποία και επισκέφθηκε με τον ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακό βουλευτή κ. Νίκο Βαρβαρή.

Η Frutex Australia είναι μια αυστραλιανή επιχείρηση στον κλάδο βιομηχανίας τροφίμων και εδρεύει στο Kingsgrove. Ιδρύθηκε το 1968 από τον κυθήριο Παναγιώτη Μάγειρο και σήμερα διευθύνεται από τον ίδιο και τους δύο γιούς του. Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για έλεγχο, πλύσιμο και τυποποίηση φρούτων, ξηρών καρπών, μπαχαρικών και πρώτων υλών παρασκευής τροφίμων, έχει εξελιχθεί σε κορυφαία αυστραλιανή εταιρεία στο είδος της και απασχολεί πάνω από 135 εργαζομένους.

Η επίσκεψη του κ. Άμποτ σχετίζεται με την ραγδαία εξέλιξη της εταιρείας στην αυστραλιανή αγορά και τις επιπτώσεις του φόρου διοξειδίου του άνθρακα που αύξησαν σημαντικά το λειτουργικό κόστος της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια σε δαπάνες ηλεκτρισμού.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενεργείας το 2011 στην Frutex ήταν $159.600 και το 2013 μετά την επιβολή του φόρου καυσαερίων ήταν $219.400, διαφορά $59.800, ή 37,5%!

Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στην εκλογική έδρα του Barton. Έχουμε έναν πολύ δυναμικό τοπικό βουλευτή με μακρά ιστορία υπηρεσίας στην κοινότητα, και είναι ζωτικής σημασίας – απολύτως ζωτικής σημασίας – τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και τα επόμενα χρόνια να αναγνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε τις ζωτικές μικρές επιχειρήσεις οι οποίες θα συμβάλλουν πολύ στην παροχή απασχόλησης και την ευημερία στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται» είπε ο κ. Άμποτ.

«Η εκστρατεία μας κατά του φόρου άνθρακα είναι σχετική με τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας – περισσότερες θέσεις εργασίας για τους εργαζομένους της Αυστραλίας, περισσότερη ευημερία για τον αυστραλιανού λαού» είπε ο κ. Άμποτ προσθέτοντας πως η Frutex αποτελεί παράδειγμα «μεγάλης αυστραλιανής επιτυχίας» οικογένειας μεταναστών που δημιούργησαν μια μεγάλη εταιρεία η οποία κάνει σημαντικές εξαγωγές και παρέχει θέσεις εργασίας και τώρα βρίσκεται μπροστά σε αυξημένα έξοδα λόγω του φόρου διοξειδίου του άνθρακα, «φόρο που δεν θέλει κανένας εκτός από τους ‘Γκρινς’ και πρέπει να καταργηθεί».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο τοπικός ομοσπονδιακός βουλευτής της εκλογικής έδρας Barton κ. Νίκος Βαρβαρής για τον οποίο ο κ. Άμποτ είπε ότι έχει μεγάλο εκλογικό μέλλον στο Barton γιατί αποτελεί μέλος του λαού και εργάζεται για το λαό.

Από πλευράς της Frutex Αυστραλία παρευρέθηκαν οι ιδιοκτήτες κ.κ. Πήτερ (Παναγιώτης), Τζέιμς και Σπύρος Μάγειρος, ως και η διευθύντρια κα Σάντυ
Τσούτσα οι οποίοι ανέφεραν στον κ. Άμποτ τις ανησυχίες τους για την αύξηση των λειτουργικών δαπανών λόγω του φόρου και ανάφεραν ότι πρόσφατα αναγκάσθηκαν να πληρώσουν $500.000 για δημιουργία υποσταθμού ηλεκτρισμού στο χώρο του εργοστασίου τους.

Τον κ. Άμποτ κατέκλυσαν με ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι που είχαν βρεθεί στην Frutex, ρωτώντας τον και για το θέμα του εξαφανισθέντος αεροσκάφους της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες και πλήρωμα. Ο κ. Άμποτ ανακοίνωσε ότι δύο αεροσκάφη της αυστραλιανής πολεμικής αεροπορίας είχαν μεταβεί στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Ο κ. Άμποτ και ο κ. Βαρβαρής επισκέφθηκαν τον χώρο εργασίας του εργοστασίου της Frutex και συνομίλησαν με το προσωπικό και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν απόψεις κατ΄ευθείαν από τους εργαζόμενους.

– Φωτό: Από δεξιά οι κ.κ. Τζέιμς, Σπύρος, Άντονυ και η ολυμπιακή αθλήτρια Στέφανυ Μάγειρου, ο πρωθυπουργός κ. Άμποτ, κ.κ. Πήτερ, Ελένη και Μαρία Μάγειρου και ο ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Νίκος Βαρβαρής κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην εταιρεία Frutex της οικογενείας Μάγειρου.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

four × 1 =