ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αίσιο το τέλος της αεροπειρατείας στη Λάρνακα

by on 29/03/2016
 

ΛΑΡΝΑΚΑ | Αίσιο το τέλος της αεροπειρατείας του αιγυπτιακού αεροσκάφους που προσγειώθηκε στη Λάρνακα την Τρίτη το πρωί, καθώς ο αεροπειρατής παραδόθηκε και η αεροπειρατεία έληξε αναίμακτα. Οι αιγυπτιακές αρχές υποστηρίζουν πως πρόκειται για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

Τα κίνητρα του 59χρονου δράστη, που κρατούσε ομήρους επτά άτομα (δύο μέλη του πληρώματος και πέντε επιβάτες από ευρωπαϊκές χώρες) δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως ζητούσε την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ. Αναφέρεται μάλιστα ότι παρέδωσε και τετρασέλιδη επιστολή με τα αιτήματά του στις Αρχές της Κύπρου.

Ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και ονομάζεται Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά και είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού. Ο αεροπειρατής ζήτησε να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει τετρασέλιδη επιστολή. Η γυναίκα βρέθηκε στο αεροδρόμιο και εξετάζεται από την Αστυνομία.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος τύπου Airbus, που εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, με 56 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία, όπως υποστήριξε, φέρει επάνω του. Μεταξύ των επιβατών ήταν και δύο Ελληνες που είναι καλά στην υγεία τους.