ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αγνωστη η τύχη συμφωνίας μεταξύ Αυστραλίας – Ελλάδας

by on 27/11/2013
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Παρά τις πιέσεις της ομογένειας και ιδιαίτερα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας φαίνεται να έχει “κολλήσει” η υπόθεση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας για την τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας.

Αν και οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν διαβεβαιώσει την ομογένεια ότι η συμφωνία θα υπογραφεί το συντομότερο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ως τώρα. Η Κοινότητα Μελβούρνης έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα και προς τις δύο κυβερνήσεις λαμβάνοντας πάντα τη διαβεβαίωση ότι η συμφωνία θα υπογραφεί σύντομα…

Σημειώνεται ότι η βίζα αυτή θα χορηγείται για περίοδο ως 12 μήνες και αφορά νέους ηλικίας κάτω των 30 ετών. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις η συμφωνία θα πρόβλεπε τη χορήγηση 500 τέτοιων αδειών ετησίως, σε αντίθεση με παρόμοιες συμφωνίες με άλλες χώρες όπου δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Πιστεύεται ότι με τη συμφωνία θα ωφεληθούν νέοι Ελληνες πολίτες που θα προτιμούσαν να έρθουν στην Αυστραλία για διακοπές και να μπορούν την ίδια στιγμή να εργάζονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας, που έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με πάρα πολλές χώρες, δέχεται πιέσεις από τα εργατικά συνδικάτα να ακυρώσει τις συμφωνίες αυτές, επειδή συμβάλλουν στην αύξηση της ανεργίας μεταξύ των νέων. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας ανέφερε ότι η ανεργία των νέων ηλικίας 19 ετών έχει αυξηθεί στο 25%.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

16 − sixteen =