ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αισιοδοξία Μπα Κι Μουν για το Κυπριακό

by on 25/12/2013
 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Την αισιοδοξία ότι η ελληνική και η τουρκοκυπριακή πλευρά “θα αξιοποιήσουν το το παράθυρο ευκαιρίας και να επαναρχίσουν την διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό”, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η δήλωση έγινε σε τηλεφωνική συνομιλία του γ.γ του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαβουλεύσεις για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν, στο Κυπριακό.

Σε ανακοίνωση της λεγόμενης “προεδρίας” του παράνομου καθεστώτος αναφέρεται ότι ο κύριος Έρογλου ανέλυσε στον γενικό γραμματέα τις πρόσφατες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε η τουρκοκυπριακή πλευρά, για προώθηση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κύριος Μπαν φέρεται να είπε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις «εποικοδομητικές» -όπως τις χαρακτήρισε- προσπάθειες, που καταβάλλει η τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς και τη στήριξη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διαδικασία.

Ο γενικός γραμματέας ευχήθηκε ότι η διακοπή στις διαβουλεύσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα δώσει την ευκαιρία στις δύο πλευρές να επεξεργαστούν καλύτερα τα δεδομένα. Φέρεται να είπε ότι ο ειδικός του σύμβουλος, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επανέλθει στην Κύπρο τον Ιανουάριο, πριν από την ετοιμασία της αναφοράς του στα Ηνωμένα Έθνη.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

17 − 9 =