ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα

by on 11/02/2015
 

AΘΗΝΑ | Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς την κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις της στο Eurogroup, που έγινε στο Σύνταγμα με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας», την Τετάρτη το βράδυ. Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και την περιοδική χιονόπτωση, ο κόσμος πλημμύρισε την πλατεία αλλά και τους δρόμους περιμετρικά όπως Βασ. Γεωργίου, Όθωνος, Ερμού και λεωφόρος Αμαλίας.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο μετρό του Συντάγματος ενώ ενδεικτικό της μαζικής προέλευσης του κόσμου είναι το γεγονός ότι προστέθηκαν έκτακτα δρομολόγια.

Δεκάδες πανό, σε ελληνικά αλλά και σε γερμανικά και ισπανικά απλώθηκαν περιμετρικά του Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για αξιοπρέπεια και δημοκρατία. «Πολιορκημένοι αλλά ελεύθεροι» αναγραφόταν σε ένα από τα πολλά πανό, με το πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να στέλνει το μήνυμα «Rise up Europe days of hope are coming. Ούτε ένα βήμα πίσω.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν πανό από σχολικούς φύλακες και το Κυριακάτικο Σχολείο μεταναστών ενώ από πολιτικό κόμματα διακρίνονταν πανό από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και στην προηγούμενη μαζική συγκέντρωση, δεν υπήρξε ίχνος αστυνομικού, ούτε και σημειώθηκαν επεισόδια.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το μήνυμα twitter από τις Βρυξέλλες που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter.

demonstration_thes

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

 

Συγκεντρώσεις με μεγάλη συμμετοχή κόσμου διοργανώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.