ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Χρυσαυγιτών στην Αυστραλία

by on 13/11/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Σε αντίθεση με διάφορα δημοσιεύματα ότι επίκειται επίσκεψη στελεχών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας που είναι αρμόδιο για την έκδοση αδειών εισόδου στη χώρα, ανέφερε πως δεν εκκρεμούν σχετικές αιτήσεις, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Αustralian Jewish News”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μεγάλες οργανώσεις των Εβραίων και των Ελλήνων της Αυστραλίας αντιτίθενται στη φημολογούμενη επίσκεψη, την οποία καταδικάζουν και έχουν ζητήσει από την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει στον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Επιτήδειο και το μέλος του κόμματος Μιχάλη Γιαννάγκωνα να εισέλθουν στην Αυστραλία.

Οπως αναφέρουν με δηλώσεις τους και εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος στην Αυστραλία, στόχος της επίσκεψης είναι η συγκέντρωση χρημάτων και η προώθηση των “ιδεών” τους στην Αυστραλία, κάτι το οποίο διαφημίζουν και μέσω ιστοσελίδων τους.

Σημειώνεται ότι όλα τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος έχουν συλληφθεί κατηγορούμενα για εγκληματικές ενέργειες.

Αυτή η ακροδεξιά, ρατσιστική ομάδα, σκοπεύει να συγκεντρώσει χρήματα στην Αυστραλία και να προωθήσει τη γεμάτη μίσος, ρατσιστική, νεο-ναζιστική ιδεολογία της, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως η Χρυσή Αυγή και άλλες νεο-φασιστικές ομάδες, δεν έχουν καμία θέση στην ανεκτική, πολυπολιτισμική Αυστραλία.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι σε επικοινωνία της με το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης Σκοτ Μόρρισσον η απάντηση του υπουργού ήταν πανομοιότυπη με αυτήν που έδωσε και το Σεπτέμβριο, ότι δεν εκκρεμούν τέτοιες αιτήσεις για την έκδοση βίζας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, κορυφαίοι ομογενειακοί οργανισμοί, η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας, άλλα μεγάλα εργατικά συνδικάτα, η Ομοσπονδία Συμβουλίων Εθνικοτήτων Αυστραλίας και οργανισμοί άλλων εθνικοτήτων με κοινή επιστολή τους χαρακτήριζαν ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη στελεχών της. (Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ: Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία )

– Πηγή: The Australian Jewish News Golden Dawn members headed to Australia