ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Απελπισμένοι και γαντζωμένοι στην εξουσία

by on 05/12/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Απελπισμένες προσπάθειες να παραμείνει στην εξουσία χρησιμοποιώντας κάθε μέσο καταβάλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και οι περί αυτών πολιτικοί κύκλοι… κάθε είδους “Ρίζες”, “Ποτάμια”, “Ελιές” κ.ά. Θεσμικοί παράγοντες, όπως ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Βουλής, ανεξάρτητοι βουλευτές που από καιρό κινούνται σε κυβερνητική τροχιά και “φωνές λογικής” σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που βλέπουν “λογικά” μόνο τα επιχειρήματα των δανειστών, άρχισαν να μιλούν ξαφνικά για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα, όπως αναφέρουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους.

Δηλαδή, για να παραμείνουν στην εξουσία δεν έχει σημασία αν συνεχίζεται η ταλαιπωρία του Ελληνικού λαού. Ζωές χάνονται, περιουσίες εξανεμίζονται, δουλειές μεταβάλλονται σε δουλεία, άνθρωποι που εξετευλίζονται μόνο και μόνο για να είναι κάποιος πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος, υπουργός ή βουλευτής… Ο λαός μιλώντας στα γκάλοπ απορρίπτει τη σημερινή παταγωδώς αποτυχημένη πολιτική και ζητά εναλλακτική λύση. Η φωνή του δεν ακούγεται. Ποιος πολιτικός της συγκυβέρνησης θέλει τις εκλογές εφόσον στην πλειοψηφία τους δεν θα μπορέσουν να εκλεγούν… Επομένως ας συνεχίζεται η ταλαιπωρία του λαού.

Ετσι, για να βγει από τη μέση το “πολιτικό πρόβλημα”, προσπαθούν να εξουδετερώσουν τη μόνη δημοκρατική επιλογή που υπάρχει για μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ουσιαστικά με τους δανειστές: τις εκλογές.

Δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται -στην πραγματικότητα συγκαλύπτουν- τη συνέπεια της μεθόδευσής τους για παράταση του βίου της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, που είναι η παράταση του Μνημονίου τουλάχιστον για έξι μήνες, όπως προανήγγειλαν χθες οι Βρυξέλλες και φυσικά η παράταση της εξαθλίωσης του λαού.

Επιταχύνονται οι διεργασίες προθύμων για την παράταση του βίου της συγκυβέρνησης, προς αποφυγή πρόωρων εκλογών στη σκιά της αγωνίας για το κλείδωμα της συμφωνίας με την τρόικα.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται να ζει σε άλλο χώρο, καθώς ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για πιθανή επίσπευση των βουλευτικών εκλογών, απάντησε: «Εκλογές, ποίες εκλογές; Εχετε συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εγώ δεν έχω»… και τούτο λίγο μετά την αινιγματική δήλωση Βενιζέλου για παροχή εγγυήσεων «με βούληση του λαού».

Στο μεταξλυ, παράταση της επιτήρησης από την τρόικα και του τρέχοντος Μνημονίου τουλάχιστον για έξι μήνες προανήγγειλε το Euroworking Group και αναμένεται να επικυρώσει τη Δευτέρα το Eurogroup.