ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Απρόσκλητος επισκέπτης ο Σαμαράς στην Ιερά Σύνοδο

by on 16/05/2014
 

AΘΗΝΑ | Απροειδοποίητα και απρόσκλητος μετέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην έδρα της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, την Παρασκευή το πρωί, ξαφνιάζοντας το προσωπικό αλλά και τους Ιεράρχες που εκείνη την ώρα συσκέπτονταν σε τακτική συνεδρία η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος.

Επόμενο ήταν η επίσκεψή του να προκαλέσει πολλά σχόλια και να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποσπάσει κάποια θετική δήλωση από την πλευρά της Εκκλησίας ενόψει των εκλογών.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε και η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα, χωρίς να γίνεται κάποια ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της επίσκεψης και το έργο της κυβέρνησης, όπως θα περίμενε ο Αντώνης Σαμαρας:

«Κατά τη σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

-Επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
-Δέχθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον κ. Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας».