ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Αρχίζει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης

by on 06/11/2013
 

Ανοίγουν οι πύλες του 20ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου-Delphi Bank, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Palace Cinema Como» της Μελβούρνης, με την ταινία «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία θα προβληθεί σε έξη αίθουσες. Όλα τα εισιτήρια για τα εγκαίνια εξαντλήθηκαν, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την επιτυχία που έχει το φεστιβάλ.

Στα εγκαίνια θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο διευθυντής της τράπεζας Delphi που χρηματοδοτεί το Φεστιβάλ κ. Γεώργιος Τακτικός και ο γνωστός Ελληνοαυστραλός ηθοποιός κ. Αλεξ Δημητριάδης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο κ. Δημήτρης Τσιλίκης ως εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Μελβούρνη, η συμπρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας κ. Ολύβια Νίκου, οι συμπρόεδροι του Φεστιβάλ Αντίποδες κ. Τάμυ Ηλιού και κ. Λεωνίδας Βλαχάκης, ο κ. Τζιμ Μποσινάκης, Αντιπρόεδρος της Κοινότητας και μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αντίποδες και ο κ. Μαρίνης Πυρπυρής, μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται για μια ακόμη χρονιά ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Επίσης, με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την ίδρυση του Φεστιβάλ θα προβληθούν μια σειρά από τις δημοφιλέστερες ταινίες που παρουσιάσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, περιλαμβάνεται και το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Κινηματογράφου με έργα που προετοίμασαν μαθητές που μαθαίνουν Ελληνικά σε σχολεία της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι αυτή την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στη Μελβούρνη και η κ. Ελένη Μπερτέ για να παρουσιάσει την ταινία «Joy» (Χαρά, 9:15μμ), της οποίας είναι παραγωγός. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Σημειώνεται ότι η κ. Μπερντέ πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης.

Επειδή η ζήτηση για εισιτήρια είναι μεγάλη, όσοι ενδιαφέρονται καλόν είναι να φροντίσουν για την αγορά εισιτηρίων το συντομότερο, τηλεφωνώντας στον κινηματογράφο Palace Cinema Como, στον αριθμό 9827-7533, ή να κλείσουν εισιτήρια online στη διεύθυνση: greekfilmfestival.com.au/films/melbourne. Πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα: greekfilmfestival.com.au.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 + twenty =