ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ατέλειωτο το δράμα της μικρής Μαρίας

by on 05/11/2013
 

Τελικά αποδείχθηκε πως κάλλιστα μπορεί να είσαι Ρομά και ξανθιά και ότι δεν υπήρχε θέμα αρπαγής – μάλιστα το Spiegel στηλίτευσε το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη “ξύπνησε” ο μύθος των Τσιγγάνων που κλέβουν μωρά -, αλλά η ταλαιπωρία της Μαρίας δεν τελείωσε.

Ενώ οι Ρομά που τη μεγάλωσαν καταθέτουν αίτηση αποφυλάκισης διεκδικώντας να την υιοθετήσουν, η Βουλγαρία θέλει να την παραδώσει σε ανάδοχη οικογένεια.

Μια σειρά από νομικές ενέργειες, με στόχο αρχικά να βγουν από τη φυλακή και στη συνέχεια να διεκδικήσουν την επιστροφή της μικρής «Μαρίας» στο σπίτι τους στον συνοικισμό των Φαρσάλων, βάζουν μπροστά οι δύο Ρομά που έχουν προφυλακιστεί για την πολύκροτη υπόθεση.

Η αρχή έγινε χθες, με την προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, που κατατέθηκε από τους νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας. Η απόφαση επί της προσφυγής αναμένεται να ληφθεί το νωρίτερο την ερχόμενη Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Το ζευγάρι των Ρομά εκτιμά πως το αίτημά τους θα γίνει δεκτό, θεωρώντας πως η ταυτοποίηση των βιολογικών γονέων της πεντάχρονης «Μαρίας» στη Βουλγαρία καταρρίπτει τη βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, αυτήν της αρπαγής ανηλίκου.

Ως επόμενο βήμα, σε περίπτωση που αρθεί η προσωρινή κράτησή τους, οι δύο κατηγορούμενοι σκοπεύουν να διεκδικήσουν να ανακτήσουν την επιμέλεια της μικρής, η οποία τους έχει αφαιρεθεί προσωρινά για να δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Στη συνέχεια, όπως είπε στο «Εθνος» ο εκ των συνηγόρων τους, Κωνσταντίνος Κατσαβός, σκοπεύουν να κινήσουν τις διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας της, σε συνεννόηση με τη βιολογική της μητέρα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

two × two =