ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βέβαιος ο Σαμαράς ότι αρχίζει η ανάκαμψη

by on 20/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της κυβέρνησης και των θυσιών των πολιτών. Οπως είπε έτσι συμμαζεύτηκε η κατάσταση της διάλυσης και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας.

Επίσης ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο του χωρίς εκπτώσεις και χωρίς παρεκκλίσεις καθώς όπως είπε στόχος του είναι να βγούμε από το μνημόνιο για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να μειωθούν τα φορολογικά βάρη. «Τώρα αρχίζει η ανάκαμψη, γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα» δήλωσε φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις περιπτώσεις που ήδη οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι ξεπερνάμε το σημείο της μη επιστροφής, δεν υπάρχει γυρισμός σε αυτά που μας πλήγωσαν και μας ντρόπιασαν» τόνισε επισημαίνοντας πως η χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να ξεφύγει από την ασφυξία του μνημονίου. «Προχωρήσαμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, με πολύ κόπο και αγώνα, διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι θα αναγκαζόμαστε να πάρουμε μέτρα» τόνισε ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο γεγονός ότι η χώρα έβγαλε ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η ανάκαμψη αρχίζει φέτος καθώς το πρόγραμμα έχει αποτελέσματα. «Λέω την αλήθεια και το ξέρετε, ναι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, για αυτό και το αλλάξαμε» είπε.

Ο πρωθυπουργός δεν έχασε ευκαιρία να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και φωτογράφισε λέγοντας πως «κάποιοι αντί να κοιτούν μπροστά προσπαθούν να μας πάνε πίσω, και θέλουν να μας ξαναβάλουν στην αβεβαιότητα, να συγκρουστούμε με όλα εκείνα που έπρεπε να είχαν αλλάξει».

ΤΟ Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του:

“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Θα πρέπει η ΝΔ να καταλάβει ότι με το συνεχές της παραλήρημα δεν στριμώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποκαλύπτει τη δική της πολιτική γύμνια. Ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις πάνω στις ανάγκες του και όχι γελοιοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης και της πολιτικής ατζέντας.”

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × five =