ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βαρουφάκης: Η κρίση είναι πρόβλημα όλων

by on 11/03/2015
 

ΠΑΡΙΣΙ | «Για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει παντού», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, θυμίζοντας φράση του Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου μισή ώρα και χαρακτηρίστηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ως εθιμοτυπική, κατά τη διάρκει ατης οποίας συζητήθηκαν σημαντικά διμερή ζητήματα.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η κυβέρηση δεν επιδιώκει διμερείς συμμαχίες ή συμφωνίες στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διότι, όπως είπε “η κρίση της ευρωζώνης, μέρος της οποίας είναι η κρίση της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα πρόβλημα για όλους μας και για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Μάριο Ντράγκι το περασμένο φθινόπωρο στο Ελσίνκι, «για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει παντού» γι αυτό και θα πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική» την Πέμπτη, μέρα κατά την οποία μαζί με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα θα συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τις υπηρεσίες του Οργανισμού. «Αύριο θα εκπαιδευόμαστε και θα συζητάμε ολόκληρη τη μέρα» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και μετρήσιμο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του. Έτσι έχει γίνει και με άλλες κυβερνήσεις που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και το έργο του ΟΟΣΑ, ώστε να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους» τόνισε. «Στον ΟΟΣΑ», εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης, «θα παρουσιάσουμε όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε. Πέρα από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ήδη παρουσιάσει στους εταίρους μας, θα παρουσιάσουμε και άλλες που δεν έχουν ακόμα παρουσιασθεί».