ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βαρουφάκης: Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με Λαφαζάνη

by on 23/08/2015
 

ΑΘΗΝΑ | «Οι εκλογές ωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση» αναφέρει ο πρώτην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Guardian” σχολιάζοντας ότι θα ήταν ενδιαφέρον αν καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία σχετικά με την προετοιμασία εναλλακτικών λύσεων για αντιμετώπιση της κρίσης σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζω τον φορολογικό σου αριθμό. Και τι έγινε;» αναφέρει χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας. «Θα πρέπει να καταλήξουν σε μία κατηγορία, ότι προσπάθησα να δημιουργήσω λογαριασμούς για τους φορολογούμενους και ότι έβαλα μέσα σ’ αυτούς χρήματα» συνεχίζει, με ειρωνικό ύφος.

Όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μία μελλοντική κυβέρνηση. Θα εξαρτηθεί από το είδος της κυβέρνησης, σπεύδει να διευκρινίσει η σύζυγός του, η οποία ήταν παρούσα στον επίμαχο διάλογο.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο του, ο τέως υπουργός εκτιμά ότι έπεσε θύμα των συμβούλων του και του «εγώ» του.

«Οι εκλογές ωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση» τονίζει παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται ούτε να ενταχθεί στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά ούτε να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.