ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βενιζέλος: ‘Προστασία’ στους ομογενείς της Ουκρανίας

by on 02/03/2014
 

ΚΙΕΒΟ | Για εξασφάλιση της προστασίας των ομογενών και προσπάθεια για πολιτική ομαλοποίηση στην Ουκρανία, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους ομογενείς της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος σε συνάντησή του με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων στην Μαριούπολη, έδωσε διαβεβαιώσεις για «απόλυτη κάλυψη και προστασία» από την ελληνική πολιτεία.

«Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο αυτή» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «θέλει να συμβάλλει όσο μπορεί, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, να υπάρξει τάξη, ασφάλεια, μια μεταβατική κυβέρνηση, δημοκρατική, συναινετική – στην οποία να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της Ουκρανίας, πολιτικές, κοινωνικές, περιφερειακές – που να οδηγήσει τη χώρα στην αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, σε εκλογές προεδρικές, στη λειτουργία ενός ομαλού συστήματος».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι οι επόμενες κινήσεις του είναι προς αυτή την κατεύθυνση τόσο στο Κίεβο, το οποίο επισκέφθηκε την Κυριακή, αμέσως μετά τη Μαριούπολη, όπου είχε συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της χώρας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, μεταφέροντας το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Πρωθυπουργού, της Βουλής των Ελλήνων και όλων των πολιτικών δυνάμεων, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Θέλω να νιώθετε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και η Κυβέρνηση, συνολικά, είναι στο πλευρό σας. Το Γενικό Προξενείο και η Πρεσβεία μας στο Κίεβο είναι το σπίτι σας.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

4 × 3 =