ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Βοήθεια στην Ελλάδα από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας

by on 17/11/2015
 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | Tις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει η “Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας” (ΤΗΙ Australia), μέσω μιας χορηγίας ύψους A$60.000 προς τις ελληνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις «Μπορούμε» και «Δεσμός». Την ίδια στιγμή διοργανώνει την μετεκπαίδευση νέων Ελλήνων πτυχιούχων στην Αυστραλία.

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας έχει την τιμή να υποστηρίζει τo καινοτόμο και μακρόπνοο έργο που επιτελείται από τους οργανισμούς «Μπορούμε» και «Δεσμός» σε αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου έχει μεγάλη ανάγκη η Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της «THI Australia» κ. Νικόλαος Παππάς.

Ο κ. Παππάς ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των δύο οργανισμών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία τους στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου. Ο ίδιος επισκέφθηκε επίσης και έναν από τους χώρους του “Μπορούμε” όπου προσφέρει συσσίτια και λειτουργεί από την Kάριτας (Caritas) στο κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας φαγητό σε περισσότερα από 350 άτομα καθημερινά, κυρίως μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο οργανισμός «Μπορούμε» ρυθμίζει τη διανομή περισσευμάτων τροφίμων, συνδέοντας χορηγούς τροφίμων με ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, όπως συσσίτια και δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, βοηθώντας αυτούς που έχουν ανάγκη. Ο οργανισμός «Μπορούμε» διανέμει κατά μέσο όρο 9000 μερίδες φαγητό την ημέρα και εξασφαλίζει τροφή για 980 μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) σε όλη την Ελλάδα.

Από την ίδρυσή του το 2012, ο «Δεσμός» έχει διανείμει περισσεύματα τροφίμων και υπηρεσιών αξίας άνω των €1.800.000 που δώρισαν επιχειρήσεις και ιδιώτες, καλύπτοντας τις ανάγκες περισσότερων από 460 οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας.

Η Αυστραλία θα προσφέρει A$40.000 στον «Μπορούμε» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Διάσωσης και Προσφοράς Τροφίμων και A$20.000 για να υποστηρίξει την υπηρεσία του «Desmos Direct».

«Oι Έλληνες της Αυστραλίας αγωνιούν για την Ελλάδα. Οι πρώτες χορηγίες της «THI Αυστραλίας» αντανακλούν το συναίσθημα αυτό και την υποστήριξη που προσφέρουν οι οργανισμοί που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη,” δήλωσε ο κ. Παππάς.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Παππάς συναντήθηκε επίσης και με ορισμένα άτομα από την πρώτη ομάδα Ελλήνων αποφοίτων που θα ταξιδέψουν στην Αυστραλία το 2016, για να συμμετάσχουν στο Αυστραλιανό Πρόγραμμα Πρακτικής του THI Αυστραλίας.

Το πρόγραμμα αυτό, συνολικού κόστους Α$1.800.000, ξεκίνησε τον Ιούνιο και προβλέπει εξάμηνη εργασία και εξάσκηση με κανονική πληρωμή στην Αυστραλία, σε Έλληνες πτυχιούχους, οι οποίοι λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν πρωτοφανή ανεργία.

Οι πρώτοι οκτώ που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να φτάσουν τον Ιανουάριο στην Αυστραλία και να εργαστούν στον τομέα του εμπορίου, των τραπεζών, της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών. Στις συμμετέχουσες εταιρείες περιλαμβάνονται οι μεγάλες τράπεζες ANZ και ΝΑΒ, η κατασκευαστική εταιρεία Hickory και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Lonsdale Institute. Οι θέσεις προσφέρονται στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ και στην Περθ.

Περισσότερες από 20 εταιρείες της Αυστραλίας έχουν προσφέρει θέσεις για Έλληνες πτυχιούχους, ενώ η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια για την κάλυψη των αεροπορικών ναύλων, των αδειών εισόδου και παραμονής και το κόστος πρακτικής.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε αυτή τη φορά μια μοναδική ευκαιρία για αυτούς τους αποφοίτους να έρθουν στην Αυστραλία για να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, ικανότητες και νοοτροπίες και να επιστρέψουν στην Ελλάδα οπλισμένοι με αυτή τη μοναδική εμπειρία.

«Ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στην Αυστραλία το επόμενο έτος,» είπε ο κ. Παππάς.

Το αυστραλιανό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ReGeneration στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας άρχισε να λειτουργεί στις αρχές του έτους, στηρίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες της THI να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα, μέσα από πρωτοβουλίες που προωθούν την ανανέωση και την ανάκαμψη.