ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Γεροντόπουλος: ‘Αναγκαία η ανασυγκρότηση του ΣΑΕ’

 

ΑΘΗΝΑ | Tο έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη σταθερή προσήλωσή της στην αξιοποίηση του δυναμικού του, επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Κυριάκος Γεροντόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Γραμματέα του ΣΑΕ, Δρ Ολγα Σαραντοπούλου. ‘Όσον αφορά το ΣΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ανασυγκρότησής του κατόπιν και των διαβουλεύσεων που είχε με την Ομογένεια.

Ο κ. Γεροντόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον νέο της Πρόεδρο, βουλευτή ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για την αναδιαμόρφωση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, τέθηκαν ορισμένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια, όπως το φορολογικό και η στασιμότητα που παρατηρείται στην αναδιοργάνωση του ΣΑΕ.

Η Δρ Σαραντοπούλου, επεσήμανε ότι το ΣΑΕ ως Παγκόσμιος Οργανισμός του Απανταχού Ελληνισμού θα πρέπει να έχει συνέχεια και η όποια αναμόρφωση να γίνει εν λειτουργία, βάση των νέων δεδομένων και της αποκτηθείσης όλα τα χρόνια εμπειρίας. Είναι αναγκαίο τόνισε, να γίνουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του καθώς και να χαραχτεί εκ νέου η στρατηγική του Οργάνου.

Η ίδια έθεσε επίσης το ζήτημα του νέου νόμου και επεσήμανε την ανάγκη διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη νέου προεδρείου. Υπογράμμισε ότι το ΣΑΕ ως θεσμός κατοχυρωμένος στο Σύνταγμα της Ελλάδος δεν δύναται να παρουσιάζει κενό λειτουργίας και ύπαρξης, ενώ επεσήμανε πως, σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και με τον υφιστάμενο νόμο.

Επίσης, η Δρ.Σαραντοπούλου αναφερόμενη στην Αναθεωρητική και Οργανωτική Επιτροπή, μέλη της οποίας είναι το νυν προεδρείο του ΣΑΕ, ακαδημαϊκοί καθώς και υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδος και της Ομογένειας, εισηγήθηκε την σύντομη ενεργοποίηση της.

Τέλος έθεσε και το κρίσιμο θέμα της στέγασης των Γραφείων του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη και της πολύμηνης στάσης στην μισθοδοσία και τις Ασφαλιστικές Εισφορές των υπαλλήλων του Ιδρύματος Αποδήμου Ελληνισμού.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

eight + nine =