ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Γιορτάζεται η αδελφοποίηση Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης

by on 22/11/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Την τιμητική της έχει η Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη, καθώς εορτάζεται η 30η επέτειος αδελφοποίσης των δύο πόλεων με σειρά εκδηλώσεων, παρουσία και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που βρίσκεται για το σκοπό αυτό στην Αυστραλία.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν ο χορός που διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ η Ενωση Θεσσαλονικέων “Λευκός Πύργος”, καθώς και το φεστιβάλ που διοργανώνεται την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην πλατεία Φεντερέισιον της Μελβούρνης, με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών συγκροτημάτων και εκθέσεις.

Στο χορό είχαν προσκληθεί και παρευρίσκονταν πολιτικοί, διπλωμάτες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και πολλών ελληνικής καταγωγής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται σε διάφορα προάστια της Μελβούρνης, εκπρόσωποι ομογενειακών οργανισμών και πολλοί Θεσσαλονικείς.

Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη ο Γιάννης Μπουτάρης θα δώσει διαλέξεις με στόχο την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό για τους Αυστραλούς, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, καθώς και το Εβραϊκό Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Η εκδήλωση του Σαββάτου ήταν και για έναν πρόσθετο σκοπό, για την ενίσχυση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και ειδικότερα του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού, που λειτουργεί στο νεόδμητο πολυώροφο κοινοτικό κτίριο. Ετσι τα έσοδα από το χορό διατέθηκαν για το πολιτιστικό κέντρο της Κοινότητας και ανέρχονταν στις $10.000.

thessalonikeis

Από αριστερά: Τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Νίκος Κουκουβιτάκης και Δρ Μαρίνης Πυρπυρής, ο επιχειρηματίας Στέλιος Κουκουβιτάκης, ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Καλλιάνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης και δεξιά ο πρόεδρος της Ενωσης Θεσσαλονικέων Πολ Μαυρουδής, μετά την ανακοίνωση της δωρεάς προς την Κοινότητα

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Παπαστεργιάδη, ο οποίος ευχαρίστησε την Ενωση Θεσσαλονικέων και τον πρόεδρο Πολ Μαυρουδή για την στηριξή τους προς την Κοινότητα.

– Φωτό, άνω: Ελληνικής καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι φωτογραφίζονται με τον Γιάννη Μπουτάρη. Από αριστερά: Λάμπρος Ταπεινός, Μαίρη Λάλιος, Τζιμ Γρίβας, Γιάννης Μπουτάρης, Φίλλιπας Βλαχογιάννης, Κρις Παυλίδης και ο πρόεδρος της Ενωσης Θεσσαλονικέων “Λευκός Πύργος” Πολ Μαυρουδής