ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ

by on 22/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την σαρωτική ήττα που υπέστη το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές.

Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσαν ότι θα κατέβουν υποψήφιοι, ενώ ανοικτό άφησαν το ενδεχόμενο τόσο ο Μ. Βορίδης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε ότι θα είναι υποψήφιος: “Προς το παρόν κλίνω στο ‘όχι'”, είπε και εξήγησε πως διαφωνεί με τη διαδικασία.

Από σήμερα, ο κ. Μεϊμαράκης, με βάση το καταστατικό της Ν.Δ., αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Η αμφισβήτηση του Β.Μεϊμαράκη είχε ξεκινήσει αμέσως μετά το άνοιγμα της κάλπης με αιχμηρές τοποθετήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη κατά της στρατηγικής που ακολουθήθηκε στις εκλογές.

«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» δήλωσε το πρωί στο Mega ο Μάκης Βορίδης, ενώ ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».