ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Διανοούμενοι στο πλευρό της Ελλάδας και του ΣΥΡΙΖΑ

by on 06/01/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Περίπου 300 ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο υπογράφουν ένα κείμενο υποστήριξης στον ελληνικό λαό και στον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ελπίδα για αλλαγή στην Ευρώπη, που δημοσιεύουν στην πλατφόρμα with-the-greeks.eu. Μεταξύ αυτών είναι και οι Νόαμ Τσομσκι, Τζόρτζιο Αγκάμπεν, Ταρίκ Αλί, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Αντόνιο Νέγκρι, Σλαβόι Ζίζεκ.

Με κεντρικό τους σύνθημα «Αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, Αλλαγή για όλους», υπερασπίζονται το δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν μόνοι τους και ελεύθερα στις προσεχείς εκλογές για «να σπάσουν τη λιτότητα, να πουν όχι στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα, να ανοίξουν το δρόμο για μια αληθινή εναλλακτική για την Ελλάδα – για έναν δημοκρατικό και κοινωνικό επαναπροσανατολισμό» όπως επισημαίνουν.Το βασικό κείμενο το οποίο προσυπογράφουν αναφέρεται στο διακύβευμα των εκλογών στην Ελλάδα και στην πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζουν ως «απαίτηση του λαού για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη: για ελπίδα».

Παράλληλα, απευθύνονται και στην Τρόικα, τους Ευρωπαίους ηγέτες και οικονομικούς κύκλους που όπως αναφέρει απειλούν και πιέζουν το εκλογικό σώμα, προκειμένου να επηρεάσουν την εκλογική του επιλογή, κίνηση την οποία χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη».

«Αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας, υποστηρίζοντας όσους έχουν δεσμευθεί στην αντίσταση, την αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών, μαχόμενοι για τις ιδέες τους και ενώνοντας όλους όσους θέλουν να χτίσουν – μαζί με τον ελληνικό λαό – μια κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική Ευρώπη. Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, γιατί η μάχη τους είναι και δική μας» καταλήγει το κείμενο.