ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Διαψεύδει το Μαξίμου δηλώσεις για Βαρουφάκη

by on 28/04/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις εξυπηρετούν οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Παράλληλα, απορρίπτουν τις τελευταίτες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup ότι «ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον Πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη».

«Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επικαλούμενες τη συνέντευξη του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τηνδιαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της», είπε συγκεκριμένα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για να προσθέσει: «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».Και κατέληξε: «Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Πηγές από το Μαξίμου τονίζουν επίσης χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις».