ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Διπλά έκθετος ο Στουρνάρας με το εμέιλ

by on 12/05/2015
 

AΘΗΝΑ | Εκθετος παραμένει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σε σχέση με το εμέιλ στενού συνεργάτη του που φέρεται έμμεσα κατά της κυβέρνησης. Αν και ο Γ. Στουρνάρας διέψευσε την ύπαρξη του εμέιλ, ένας από τους αποδέκτες του, γνωστός δημοσιογράφος, παραδέχθηκε δημόσια την ύπαρξή του, ενώ αντίγραφο δημοσίευσε και η “Eφημερίδα των Συντακτών”, η οποία έκανε και το απεκάλυψε σε σχετικό άρθρο αναφέροντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και οι συνεργάτες του υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, διπλά εκτεθειμένος είναι ο Γ. Στουρνάρας διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η “διάψευση” του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του “παιχνιδιού” εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών.

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι εκκλήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Στουρνάρα για να παραιτηθεί.

Τα αρχικά του συνεργάτη του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδας που απέστειλε το επίμαχο email, παρουσίασε χτες με νέο δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Συγκεκριμένα στην επιστολή, με ημερομηνία 6 Μαΐου και ώρα 2.12 μ.μ., που έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών», αναφέρεται ότι:

♦ Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.

♦ 20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.

♦ 10 δισ. τα ρέπος.

♦ 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Επρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.

♦ 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.

♦ Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Εχουν 70 δισ. στα χέρια τους.

♦ Απαξίωση των ακινήτων.

♦ 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.

♦ Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.