ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Τατσόπουλος

by on 10/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από την Παρασκευή ο Πέτρος Τατσόπουλος, έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και μετά την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ του κόμματος, που αποδοκίμαζε την πρόσφατη στάση του.

Με επιστολή του το απόγευμα της Παρασκευής, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει από την Πέμπτη ότι έθετε την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Τσίπρα.  Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και εκ των πραγμάτων το «θέμα Τατσόπουλου», αλλά και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΟ αναφέρει: «Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

-Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

-Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

-Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του».

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 × 2 =