ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εκτός πορείας το αγνοούμενο Μπόινγκ

by on 11/03/2014
 

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ | Νέα τροπή στο μυστήριο εξαφάνισης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών δίνουν οι ενδείξεις στρατιωτικών ραντάρ ότι το αεροσκάφος κινούνταν εκτός προκαθορισμένης πορείας πριν εξαφανιστεί, κατευθυνόμενο στα Στενά της Μάλακα. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο επιβατών με κλεμμένα διαβατήρια, οι οποίοι δεν συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ την ίδια στιγμή εντείνεται η αγωνία των συγγενών των επιβατών και ιδιαίτερα και από το γεγονός ότι ορισμένα τηλέφωνα των αγνοουμένων συνεχίζουν να δέχονται ακόμη κλήσεις.

Συγκεκριμένα, ο μαλαισιανός στρατός θεωρεί ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους στα Στενά της Μάλακα, εκατοντάδες μίλια από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας. Σημειώνεται ότι τα Στενά της Μάλακα, που είναι ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο, βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η πτήση με τους 239 επιβαίνοντες έχασε επαφή στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας. “Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα”, είπε η πηγή στο Ρόιτερς, ο οποίος έχει ενημερωθεί για τις έρευνες.

Στο μεταξύ, ο ένας εκ των δύο ανδρών (φωτό) που επιβιβάστηκε με πλαστό διαβατήριο στο «χαμένο» αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όπως ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας της Μαλαισίας, ήταν Ιρανός υπήκοος που ήθελε να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία. Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης και η ταυτότητα του άλλου άνδρα που είχε επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση MH370. Ο 19χρονος Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ ταξίδευε με αυστριακό διαβατήριο, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί σε προγενέστερο χρόνο στην Ταϊλάνδη. “Ο άνδρας αυτός δεν φαίνεται να ήταν μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης και πιστεύουμε ότι προφανώς προσπαθούσε να μεταναστεύσει στη Γερμανία”, δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Μαλαισίας, ύστερα από έρευνες που έγιναν.

Εξάλλου, συγγενείς των αγνοουμένων δήλωσαν πως τα κινητά τηλέφωνα των συγγενών τους εξακολουθούσαν να δέχονταν κλήσεις πολλές ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ενώ τους «έβλεπαν» επίσης online στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης QQ, την κινεζική αντίστοιχη του Facebook. Όταν πληκτρολογούσαν τον αριθμό άκουγαν τον ήχο κλήσης. Καλούσαν διαρκώς την αεροπορική εταιρεία και την αστυνομία για να τους ενημερώσουν για τις κλήσεις. Όσο απίθανο και αν ήταν πολλοί νόμιζαν πως τα κινητά τηλέφωνα είναι ανοιχτά, και εάν εντοπιστεί το στίγμα τους θα βρεθούν οι συγγενείς τους. Ειδικοί αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα μπορούν να δέχονται κλήσεις πολλές ώρες μετά, ενώ οι εμφανήσεις στα κοινωνικά δίκτυα συμβαίνει διότι μπορεί να ήταν ενεργά πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 × four =