ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο ΣΕΛΣΑ παρουσίασε το περιοδικό “Ο Λόγος”

by on 22/11/2015
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Ενα ακόμα ελληνικό λογοτεχνικό και πολιτιστικό περιοδικό παρουσιάστηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου το απόγευμα στη Μελβούρνη, η οποία τον τελευταίο καιρό σφύζει από ελληνικές πολιτιστικές δραστηριότητες. Πρόκειται για την λογοτεχνική μορφωτική περιοδική έκδοση του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας (ΣΕΛΣΑ) “Ο Λόγος”.

selsa_logos2

H 28η έκδοση του περιοδικού “Ο Λόγος” που είναι αφιερωμένο στο Δρ Χρήστο Φίφη και στην κ. Ρένα Φραγκιουδάκη. Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει η Ευφροσύνη Θεοδοσίου.

Το 28ο τεύχος του περιοδικού παρουσιάστηκε σε μια όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα σε αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νόρθκοτ της Μελβούρνης. Στην κατάμεστη από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών αίθουσα του Δημαρχείου, έγινε η παρουσίαση του περιοδικού με ειδική αναφορά στα τιμώμενα πρόσωπα, του πανεπιστημιακού και λογοτέχνη Δρ Χρήστου Φίφη και της δημοσιογράφου, παραγωγού ραδιοφωνικών προγραμμάτων και παρουσιάστριας κ. Ρένας Φραγκιουδάκη.

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γεράσιμος Κλώνης ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΣΕΛΣΑ και στα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος του Darebin City, Oliver Walsh.

Στο περιοδικό και τους στόχους του αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Θύμιος Χαραλαμπόπουλος ως Συντονιστής της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού.

Την παρουσίαση του περιοδικού έκανε ο φιλόλογος καθηγητής Θωμάς Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο περιοδικό και στα έργα των μελών και όχι μόνο, που συμπεριλαμβάνονται στη νέα έκδοση.

Στη συνέχεια ο Δρ Θανάσης Σπηλιάς αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά του Δρ Χρήστου Φίφη τόσο ως πανεπιστημιακού όσο και ως λογοτέχνη και ιστορικού ερευνητή.

Ο Γραμματέας του Συνδέσμου Νίκος Πιπέρης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Δρ Χρήστο Φίφη εκ μέρους του οργανισμού.

Ο Δρ Φίφης ευχαρίστησε τόσο τον ΣΕΛΣΑ όσο και όσους αναφέρθηκαν στον ίδιο και στο έργο του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όσο και στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού που αφιέρωσε την νέα έκδοση του περιοδικού στο πρόσωπό του.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν και οι αναφορές στη δημοσιογράφο Ρένα Φραγκιουδάκη από όλους τους ομιλητές, και ιδιαίτερα αυτή της συναδέλφου της Ευφροσύνης Θεοδοσίου.

Για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά της Ρένας Φραγκιουδάκη στον Ελληνισμό της Μελβούρνης μέσα από το ράδιο και τον τύπο μίλησε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΣΕΛΣΑ και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Ιωάννα Λιακάκου, ενώ ποιήματα για την Ρένα απήγγειλαν η Αικατερίνη Μπαλούκα και ο Γεράσιμος Κλωνής, ο οποίος της παρέδωσε και τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Συνδέσμου.

Συγκινημένη η Ρένα Φραγκιουδάκη ευχαρίστησε το Σύνδεσμο και τους ομιλητές καλώντας όλους να μην διακόψουν τον αγώνα για τη διάδοση του πολιτισμού μας.

Την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης έκανε με επιτυχία η Ευφροσύνη Θεοδοσίου, η οποία φιλοτέχνησε και το εξώφυλλου του περιοδικού.