ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εμφύλιος στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών

by on 22/11/2015
 

AΘΗΝΑ | Εμφύλιος ξέσαπσε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μετά το φιάσκο με τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω “τεχνικού” προβλήματος.
Η απόφαση για τηνα ναβολή των εκλογών ελήφθη ομόφωνα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή επειδή κατέρρευσε το μηχανογραφικό σύστημα.

Η ΚΕΦΕ του κόμματος αποφάσισε την αναβολή της διαδικασίας, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα πρόβλεψης για το πότε και πώς θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου προέδρου.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά σοβαρό πλήγμα στο κύρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα για έντονες εσωκομματικές εντάσεις που μπορεί να απειλήσουν ακόμη και την ίδια την ενότητα του κόμματος.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του ζήτησε την παραίτηση του Ευ. Μεϊμαράκη και τον ορισμό της Μαριέττας Γιαννάκου ως μεταβατική πρόεδρος του κόμματος. Παράλληλα, ζήτησε αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μ. Γιαννάκου. «Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης και υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να είναι αδιάβλητη η εκλογική διαδικασία.

Την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος θα ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα, προσβάλλουν τους νεοδημοκράτες, απαξιώνουν τη Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε πως, έστω και τώρα, θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.