ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εντονη η αντίδραση του πολιτικού κόσμου για την εισβολή στην ΕΡΤ

by on 07/11/2013
 

Εντονη είναι η αντίδραση του πολιτικού κόσμου, που καταγγέλλει ως πραξικοπηματική την εισβολή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ειδικά μετά το “μαύρο” της 11ης Ιουνίου, που έκανε τον γύρο του κόσμου και αμαύρωσε την δημοκρατική ιστορία του τόπου. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει ότι “νύχτα” επιβάλει τη…νομιμότητα και περνά στα γρήγορα το νόμο που χορηγεί, τελείως δωρεάν τις ψηφιακές συχνότητες στους καναλάρχες!!!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σπεύδει στα ιδιωτικά κανάλια με τις γνωστές δηλώσεις και ύφος του να διαβεβαιώσει για την ορθότητα της επιλογής του Μεγάρου Μαξίμου με τον ισχυρισμό ότι “έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή” και πως “η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας”.

Σημειώνει μάλιστα ότι η επέμβαση ήταν σε “γνώση” του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Όσο για την ώρα που επελέγη να γίνει επέμβαση, ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως: “Κάποιοι είχαν επενδύσει πολιτικά στο να κάνουν το Ραδιομέγαρο μια εστία αναταραχής. Θυμόμαστε τις δηλώσεις ότι θα το κάνουμε κούγκι”.

Με τον εκβιασμό, μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα αναλάβει από 1/1/2014 την Προεδρίας της Ε.Ε., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως: “Εάν δεν αποδεσμευόταν ο εξοπλισμός και το Ραδιομέγαρο, θα έπρεπε οι Έλληνες πολίτες να ξαναγοράσουν πανάκριβο εξοπλισμό, ενώ για τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την ΕΡΤ3 είπε ότι “δεν είναι αντίστοιχες περιπτώσεις”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, του είχαν αντιπροτείνει να αναλάβουν οι ίδιοι την δημοσιογραφική κάλυψη της Προεδρίας της Ε.Ε.

Επιμένοντας στο ίδιο εκβιαστικό πνεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απεκδύθηκε των ευθυνών για την απόδοση των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ λέγοντας: “Οι αποζημιώσεις δεν μπορούσαν να καταβληθούν πέραν της πρώτης δόσης, δηλαδή των δυο μισθών, γιατί δεν υπήρχε πρόσβαση στα αρχεία της ΕΡΤ, στα οποία δεν άφηναν οι εργαζόμενοι να διαπιστωθεί η προϋπηρεσία του κάθε εργαζόμενου, για να μπορέσει να του δοθεί η αποζημίωση”, είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην ίδια γραμμή κινείται η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ, η οποία μεταξύ άλλων επιτίθεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ πως είναι “οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων”. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που, αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά, δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Σε υψηλούς τόνους είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της. Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι “με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου”. Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι “δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας”. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως “για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο” και καλεί τον λαό να σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε ότι “το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ”, εκφράζοντας με κατηγορηματικό τρόπο την “επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού”. “Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής”, αναφέρει χαρακτηριστικά στον σχολιασμό της.

“Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη», αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το Ραδιομέγαρο. “Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων”, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Με δήλωσή του μέσω twitter, o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, οικειοποιούμενος την τελευταία φράση του εκφωνητή της ΕΡΑ έγραψε: “Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται απο εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ”.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

thirteen − 4 =