ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εντυπωσίασε τους ομογενείς ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

by on 05/11/2013
 

Τα 40 του χρόνια στη σκηνή γιόρτασε παρέα με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, σε συναυλία που δόθηκε το προ περασμένο Σάββατο το Κέντρο Colden του Κουίνς Κόλετζ, ο γνωστός Ελληνας καλλιτέχνης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σε μία συναυλία που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο οργανισμός Η.Ε.L.A.S. (Hellenic Endowment for Letters, Arts and Sciences) με ιδρυτές τον Κώστα και τη Σοφία Λουρδά.

Για ξεκίνημα της συναυλίας των τεσσαρακοστών καλλιτεχνικών γενεθλίων του Βασίλη Παπακωνσταντίνου δεν θα ταίριαζε άλλο τραγούδι από το «Χρόνια Πολλά», για τα «παιδιά που δεν τρώνε τη φόλα». Κι έκλεισε σ’ ένα κλίμα που θύμιζε λίγο Ελλάδα, με αναμμένους αναπτήρες, στέλνοντας χαιρετίσματα στην εξουσία, με το σύνθημα «Αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια κι ανυπακοή» και με προτροπές προς τους Ομογενείς να θυμούνται από πού προέρχονται, με την ελπίδα να κατορθώσουμε να δούμε που πάμε.

Στη συναυλία βρέθηκαν παλιοί – που μεγάλωσαν με τα τραγούδια του Παπακωνσταντίνου και τα τραγούδησαν στα νεανικά τους χρόνια – και νέοι που τα έμαθαν και τα τραγουδούν με την ίδια θέρμη, αφού τα μηνύματά τους είναι και σήμερα περισσότερα κι απ’ το παρελθόν επίκαιρα.

Ακούστηκαν τραγούδια του Παπακωνσταντίνου και των Ασημου, Λοϊζου, Σαββόπουλου, Θεοδωράκη και Μικρούτσικου (τα περισσότερα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία).

– Πηγή: greeknewsonline.com

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

13 − 6 =