ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επί ποδός η ΝΕΡΙΤ για την ομιλία Σαμαρά

by on 26/09/2014
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Λίγες ημέρες μετά την γενική κατακραυγή λόγω του ότι με παρέμβαση της κυβέρνησης εμποδίστηκε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα Nerit να μεταδόσει την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, 26 μέλη του προσωπικού του εν λόγω μορφώματος μετέβησαν στην Χαλκιδική για να μεταδόσουν τη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Με έξοδα φυσικά του δημοσίου, ενώ επιπλέον, νοικιάσθηκε δορυφορικό λινκ και ιδιωτικό συνεργείο για την κάλυψη της ομιλίας.

Συγκεκριμένα, αποστολή μαμούθ 26 υπαλλήλων ενέκρινε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ!

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και στενότητας και σε μια περίοδο που η ΝΕΡΙΤ δέχτηκε εντονότατη κριτική ακόμα κι από τα ίδια της τα στελέχη για το πρωτοφανές λογοκριτικό «κόψιμο» της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ενέκρινε μια πολυμελή αποστολή 26 ατόμων για ομιλία του πρωθυπουργού!

Για να καλυφθεί δηλαδή η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει το Σάββατο, συνεργείο 26 ατόμων ταξίδεψε στη Χαλκιδική από χθες Πέμπτη! Κι είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί χρειαζόταν να μετακινηθούν όλοι -και οι 26- για τέσσερις ολόκληρες μέρες, για την ομιλία μιας μέρας.

Να σημειωθεί πως αυτοί οι 26 δεν είναι οι μόνοι που θα εργαστούν για την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Η ΝΕΡΙΤ έχει επιπλέον νοικιάσει ένα δορυφορικό λινκ από ιδιώτη, όπως επίσης και ιδιωτικό συνεργείο με κάμερα και ηχολήπτη.

Κι όλα αυτά ενώ η ίδρυσή της πάνω στο “μαύρο” της ΕΡΤ στηρίχτηκε σε αρχές όπως ανεξαρτησία και σωστή οικονομική διαχείριση.