ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Δεκάδες νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε πόλη της Κίνας

by on 12/08/2015
 

ΠΕΚΙΝΟ | Μια τεράστια έκρηξη συγκλόνισε τη βόρεια κινεζική πόλη Τιανζίν αργά την Τετάρτη το βράδυ, σκοτώνοντας δεκάδες άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον 180 άλλα, σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη έγινε σε αποθήκη μιας εταιρείας μεταφορών στην περιοχή του λιμανιού.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε σε αποθήκη «επικίνδυνων εμπορευμάτων» στην περιοχή Μπινχάι και ότι τουλάχιστον 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κυρίως από πέτρες ή σπασμένα γυαλιά. Μερικοί τραυματισμοί ήταν σοβαροί.

Την αρχική έκρηξη ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη, προκαλώντας τοπικές δονήσεις, σύμφωνα με το Xinhua. Κάτοικοι αναφέρουν ότι η έκρηξη έσπασε τζάμια και ενυδρεία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας ανέφερε ότι οι πυροσβέστες αρχικά κλήθηκαν για πυρκαγιά. Η έκρηξη συνέβη μετά την άφιξή τους. Σύμφωνα με το υπουργείο τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και δύο ακόμη αγνοούνται.

Βίντεο από την έκρηξη έδειξαν φλόγες να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό. Οι κάτοικοι στη γύρω περιοχή είπαν ότι από την έκρηξη έσπασαν τα παράθυρά τους.

Η εφημερίδα People’s Daily και η αστυνομία ανέφεραν αρχικά ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.