ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Εφτά Ελληνες εξελέγησαν στις εκλογές στη Βικτώρια

by on 29/11/2014
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Το Εργατικό Κόμμα με αρχηγό τον Ντάνιελ Αντριους κέρδισε τις εκλογές στην Πολιτεία της Βικτώριας στην Αυστραλία. Εντονη η παρουσία και των ελληνικής καταγωγής βουλευτών.

Ο Ντάνιελ Αντριους είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βικτώριας, καθώς με την καταμέτρηση του 58% των ψήφων το Εργατικό Κόμμα φέρεται να κέρδισε τουλάχιστον 48 έδρες από τις 88 της βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών ηττήθηκε στις εκλογές του Σαββάτου κερδίζοντας μόνο 39 έδρες και είναι η πρώτη κυβέρνηση στην Βικτώρια στα τελευταία 60 χρόνια που χάνει τις εκλογές μετά από μία θητεία.

Εντονη είναι η παρουσία επίσης των ελληνικής καταγωγής πολιτικών. Ο Τιμ Πάλλας, η Τζένη Μικάκου (Γερουσία), ο Λη Ταρλάμης και ο Αντριου Κάτος επανεξελέγησαν στις έδρες τους, ενώ εκλέγονται για πρώτη φορά ο Στηβ Δημόπουλος, ο Νικ Στάικος και ο Φιλίπ Δαλιδάκης (Γερουσία). Δυστυχώς η Τζέν Κάνης δεν επανεξελέγη, καθώς η έδρα της πέρασε στους Γκρίνις και στην Ελλεν Σαντέλ, που κέρδισαν μία μόνο έδρα, αυτή της Μελβούρνης.

Ο Ντάνιελ Αντριους θα πρέπει τώρα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο εκλογικό σώμα της Βικτώριας. “Αρχίζουμε δουλειά από αύριο το πρωί, δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μία ημέρα για να πραγματοποιήσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε,” τόνισε στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ.

“Ο λαός της Πολιτείας της Βικτώριας μας έδωσε σήμερα το καλύτερο δώρο,” πρόσθεσε. “Μας εμπιστεύτηκε τη μεγαλύτερη ευθύνη και μας έκανε τη μεγαλύτερη τιμή, δεν θα τους απαγοητεύσουμε.”

Ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν συνεχάρη τον Ντάνιελ Αντριους για τη νίκη του, χαρακτηρίζοντάς τον ως “ήρωα του Εργατικών”.

Στη φωτό, Ο νεοεκλεγής στην Κάτω Βουλή Στηβ Δημόπουλος και η Τζένη Μικάκου που επανεξελέγη στη Γερουσία, σε πρόσφατη εκδήλωση της Παμμακεδονικής στο προάστιο Οκλι της Μελβούρνης