ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Μελβούρνη

by on 06/01/2014
 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | Εκατοντάδες άτομα αψήφισαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στο προάστειο Φράνκστον της Μελβούρνης και συμμετείχαν στην τελετή του αγιασμού των υδάτων και στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού που έλαβε χώρα στην κεντρική αποβάθρα.

Η τελετή διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία του εορτασμού του ιερού ναού των Αγίων θεοφανείων του Φράνκστον. Αναμένονταν να παρευρεθούν τουλάχιστον 3.000 άτομα, αλλά ο άσχημος καιρός και οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 40 χιλιομέτρων την ώρα, απείλησαν να ακυρώσουν την έκδήλωση.

Ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον επίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, ενώ τον Τίμιο Σταυρό έριξε στα νερά του Port Phillip Bay ο π. Δούκας Γεωργαλάς. Στην τελετή παρευρέθηκαν παροικιακοί παράγοντες και εκατοντάδες άτομα,

Οχτώ άτομα βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον σταυρό και ο τυχερός ήταν ο Νάθαν Τέιλορ, 31 ετών, από το Σόμερβιλ, ο οποίος όπως δήλωσε ελπίζει να του δώσει καλή τύχη, και ιδιαίτερα τώρα που με τη συντροφό του περιμένουν σύντομα μωρό.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στην αποβάθρα του Πορτ Μέλμπουρν, η μεγάλη εορτή αγιασμού των υδάτων στη Μελβούρνη, όπου καιρού επιτρέποντος αναμένονται πολλές χιλιάδες άτομα.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

three × 2 =