ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η Κοινότητα Μελβούρνης καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αύξηση των βίαιων και δολοφονικών επιθέσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τις βίαιες πρακτικές της «Χρυσής Αυγής», όπως εκδηλώθηκαν πρόσφατα με τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

“Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας η εμφάνιση και δραστηριοποίηση τέτοιων εγκληματικών, φιλοναζιστικών μορφωμάτων και ιδιαίτερα με την παρουσία τους ακόμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να γίνεται άλλο ανεκτή.

Εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων και ιδιαίτερα μεταναστών και κοινωνικά αδύναμων, είναι καταδικαστέες από κάθε Έλληνα και δημοκρατικό πολίτη εντός και εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και κάθε πολιτικός και κοινωνικός θεσμός θα πρέπει να καταδικάσουν τέτοιες πράξεις και να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Η νεοναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Ομογένειας και φυσικά και στην Αυστραλία. Η οργανωμένη ελληνική παροικία γνωστοποιεί ότι τέτοια στοιχεία και δραστηριότητες είναι ανεπιθύμητα στο χώρο της και ότι θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα έτσι ώστε να παρεμποδιστούν τέτοιες κινήσεις. Η πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία ζούμε αποδέχεται και υποστηρίζει την ίση μεταχείριση, την ειρηνική συνύπαρξη ασχέτου προέλευσης ή πιστεύω. Είναι αδιανόητο Έλληνες και παιδιά μεταναστών να στρατεύονται κάτω από το μόρφωμα αυτό, ένας από τους στόχος του οποίου είναι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας και τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου να προβούν σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να κηρυχθεί παράνομη η «Χρυσή Αυγή». Καλούμε επίσης κάθε ομογενειακή οργάνωση να καταδικάσει την οργάνωση αυτή και τις ενέργειές της.”

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

6 + seventeen =