ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η ομογένεια στο πλευρό των κατοίκων της Κεφαλονιάς

by on 29/01/2014
 

NEA YOPKH | Με αγωνία παρακολουθεί και η ομογένεια τις δύσκολες ημέρες που περνά η Κεφαλονιά με το τελευταίο χτύπημα του Εγκέλαδου, που προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο νησί. Με μηνύματά τους προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά ομογενειακοί οργανισμοί εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Χαρακτηριστικό το μήνυμα του Συλλόγου “Κέφαλος” της Νέας Υόρκης, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση των μελών τού Συλλόγου «ΚΕΦΑΛΟΣ» Νέας Υόρκης σε όλους τούς συμπατριώτες μας που για μία ακόμη φορά δοκιμάστηκαν από τον εγκέλαδο.

“Η ζωή καί ιστορία των νησιών μας είναι άλυτα συνδεδεμένη με τούς σεισμούς. Καί θα είναι γιά πάντα. Οι κάτοικοι των νησιών μας έχουν μάθει να συμβιώνουν με αυτή την πραγματικότητα, απαραίτητο στοιχείο γιά να κερδίζεις την μάχη με το σεισμό. Το έχουν κάνει στο παρελθόν, θα το κάνουν γιά μιά φορά ακόμα.

“Παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη του φαινομένου. Οι σκέψεις όλων μας είναι εκεί.”

Την επιστολή, υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Αλυσανδράτος και ο γραμματέας Γεράσιμος Πατρίκιος.

Ο Σαμαράς στην Κεφαλονιά
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε εκτάκτως το νησί της Κεφαλονιάς την Τρίτη,επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, όπου και ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις ζημιές και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την βοήθεια των σεισμόπληκτων.

“Ήρθα για να δείξω ότι όλοι οι ‘Ελληνες είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και να υπογραμμίσω τη βούληση της κυβέρνησης να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα η Κεφαλονιά σε φυσιολογικούς ρυθμούς,” είπε τονίζοντας ότι “το κράτος, όπως οφείλει να κάνει, θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικους ρυθμούς”.

Την Τετάρτη επισκέφθηκε τις πληγείσες από τον ισχυρό σεισμό περιοχές στην πόλη του Ληξουρίου, όπου προήδρευσε σύσκεψης με κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες, και στη συνέχεια μετέβη εν πλω στο Αργοστόλι.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να ξαναγυρίσει η Κεφαλονιά σε κανονικούς ρυθμούς» ανέφερε ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στο Ληξούρι και το Αργοστόλι, τονίζοντας ότι το νησί σε σχέση με το μέγεθος του σεισμού άντεξε.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται στα κτίρια για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών δήλωσε πως οι έλεγχοι στις κατοικίες, τα μαγαζιά και τα δημόσια κτίρια συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, διαβεβαιώνοντας ότι η Κεφαλονιά αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Αξίζει να σημειωθεί από τους ελέγχους των μηχανικών για την καταγραφή των ζημιών έχει διαπιστωθεί ότι το 50% των 300 σπιτιών που ελέγχθηκαν σε Ληξούρι και Αργοστόλι έχει κάποια ζημιά.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

1 × 5 =