ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η Ουκρανία τιμά τον πατριάρχη Βαρθολομαίο

by on 22/01/2014
 

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ | Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τίμησε η Ουκρανία με το παράσημο της ελευθερίας. Συγκεκριμένα ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα Σερτζέι Κορσάνσκι, επικεφαλής εξαμελούς Αντιπροσωπείας διπλωματών και παραγόντων της Χώρας επισκέφθηκε το Φανάρι.

Ο Ουκρανός Πρέσβης προσέφερε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο από μέρους του Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς το μετάλλιο της ελευθερίας, “για τη δραστηριότητα και την Πατριαρχική διακονία του στο όνομα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας και επίσης με την ευκαιρία της 1025ης επετείου από το βάπτισμα των Ρως του Κιέβου”, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Σύμφωνα με το amen.gr, o Ουκρανός διπλωμάτης μετέφερε το ιδιαίτερο και αμείωτο ενδιαφέρον της Πολιτείας που εκπροσωπεί σχετικά με τη ζωή και πορεία της Μητρός Εκκλησίας την οποία, όπως ανέφερε, ο λαός του θεωρεί ως πνευματική τροφό και όντως Μητέρα καθώς στις πενυματικές και ποιμαντικές ενέργειές της οφείλεται η ιστορική επαφή των προγόνων τους με την Ορθόδοξη πίστη.

Ρώτησε για την εξέλιξη των σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η περί αυτό Ομογένεια στην έδρα του και κυρίως για το σημαντικό ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × four =