ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ιστορική χρονιά το 2014 για την Κοινότητα Μελβούρνης

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Το 2014 θα είναι χρονιά σταθμός για την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Ανδριανάκος”, του κοινοτικού κολλεγίου “Alphington Grammar”, με τη συμμετοχή άνω των 200 μελών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας το 2014 θα είναι ένας ιστορικός σταθμός για την Κοινότητα, ιδιαίτερα με την ανέγερση του νέου Κοινοτικού κτιρίου, στο κέντρο της πόλης της Μελβούρνης, όπου θα στεγάζεται το Σύγχρονο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Οπως είπε, πέρα από τον έντονο συμβολικό χαρακτήρα του νέου κτιρίου, το Πολιτιστικό Κέντρο θα είναι ζωντανός χώρος δημιουργίας που θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση στο οποίο όλη η παροικία θα έχει πρόσβαση, και έκανε έκκληση προς όλους τους παροικιακούς οργανισμούς να συνεργαστούν για να “γίνει το όνειρο πραγματικότητα”.

Η Γενική Συνέλευση έγινε μέσα σε ομαλό και ήρεμο κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκαν τα πρακτικά της προηγούμενης Συνέλευσης καθώς και ο οικονομικός ισολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Ακολούθησε αναφορά του προέδρου και του γενικού γραμματέα, όπου έγινε απολογισμός των πεπραγμένων της περασμένης χρονιάς, η οποία ήταν πλούσια σε πολιτιστικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα και σημαντικά έργα, με αποκορύφωμα την έναρξη των εργασιών οικοδόμησης του νέου κτιρίου των 15 ορόφων της Κοινότητας, όπου θα στεγασθεί το Σύγχρονο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Στην αναφορά του ο Βασίλης Παπαστεργιάδης στάθηκε στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της Κοινότητας, στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο νέο κτίριο, καθώς και στις πρωτοβουλίες της Κοινότητας για διάφορα θέματα που αφορούν όχι μόνο την Κοινότητα και τα μέλη της, αλλά και την ομογένεια γενικότερα, όπως το μεταναστευτικό και το φορολογικό.

Στη συνέχεια τα μέλη είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις, όπου και ζητήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο να εξηγήσει διάφορα οικονομικά, διοικητικά και διαδικαστικά θέματα. Ενδιαφέρον είχαν ερωτήσεις σχετικά με την αξιοποίηση του μεγάλου οικοπέδου της Κοινότητας στο προάστιο Μπουλίν. Ορισμένα μέλη που είναι παλαίμαχοι κοινοτικοί πρότειναν να συστηθεί επιτροπή που θα αναλάβει να ερευνήσει τις πιθανότητες αξιοποίησής του.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας δήλωσε ότι έχουν γίνει σχετικές επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση και ενδιαφερόμενα μέλη και ότι θα συνεχισθούν οι επαφές και μέσα στους επόμενους μήνες. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι τον Απρίλιο θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στο υπό ανέγερση κτίριο της Κοινότητας, όπου θα κληθούν ενδιαφερόμενα μέλη να παραστούν για να ενημερωθούν για την πορεία του έργου και να συνεισφέρουν οικονομικά για την ενίσχυση της μεγαλεπήβολης αυτής προσπάθειας.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι ο παλαίμαχος κοινοτικός και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας Κίμωνας Καλύβας παρέδωσε επιταγή $5.000 για το Πολιτιστικό Κέντρο, ενέργεια την οποία επικρότησαν και χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ακαδημία ποδοσφαίρου
Στη Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου από το ποδοσφαιρικό σωματείο της Ελλάς Μελβούρνης και το ημερήσιο κολλέγιο της Κοινότητας Alphington Grammar.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ακαδημίας, μαθητές και μαθήτριες του κολλεγίου από την Α’ Γυμνασίου ως την Γ’ Λυκείου, θα μπορούν να αναπτύξουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο παράλληλα με τις σπουδές τους. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 30 εβδομάδες.

Ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη των νέων ποδοσφαιριστών της Ελλάς Μελβούρνης κ. Αντριου Μεσουρούνι εξέφρασε την χαρά του για τη συνεργασία, ενώ η διευθύντρια του κολλεγίου Δρ Βίβιαν Νίκου τόνισε ότι το σχολείο δείνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύσσονται σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργιάδης, ανακοινώνοντας τη δημιουργία της Ακαδημίας δήλωσε: «Η συνεργασία με την Ελλάς κάνει το Alphington Grammar πραγματικό ξεχωρίζει από όλα τα άλλα και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη είναι μεταξύ των κορυφαίων σχολείων της Βικτώριας».

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

twenty + six =