ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κλονίζεται η κυβέρνηση από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

by on 01/04/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Σοβαρά προβλήματα στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την έντονη ανησυχία του πρωθυπουργού για το μέλλον της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει οι εσωκομματικές διαμάχες στο εξασθενισμένο ΠΑΣΟΚ και από ότι φαίνεται η οριστική ρήξη της σχέσης Ευ. Βενιζέλου-Γ. Παπανδρέου. Οι τελευταίες εξελίξεις που πυροοτήθηκαν από το νέο νομοσχέδιο και τις προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου της Βουλής φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες, με αποτέλεσμα η Χαριλάου Τρικούπη διαρρέει ότι αντιμετωπίζει τον πρώην πρωθυπουργό ως αποσταθεροποιητικό παράγοντα, αλλά και ότι στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις του Γ. Παπανδρέου και των «παπανδρεϊκών» βουλευτών.

«Προσπαθούν να εμφανίσουν το πρόβλημα της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας ως πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ευθύνη για να μην ανατραπεί η κυβέρνηση είναι του ΠΑΣΟΚ όσο είναι και της Ν.Δ.» απαντούν από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι «τα περί σχεδίων πολιτικής αποσταθεροποίησης από τον Γ. Παπανδρέου είναι απλώς γελοιότητες».

Απαντώντας δε στις αιχμές Βενιζέλου ότι ο πρώην πρωθυπουργός μεθόδευσε την κίνησή του ενώ δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ούτε την κοινοβουλευτική ομάδα ούτε τα κομματικά όργανα, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου απαντούν ότι η κυβέρνηση, προσωπικά ο Ευ. Βενιζέλος και ο Γ. Στουρνάρας, «ήταν πλήρως και εγκαίρως ενήμεροι για τις ενστάσεις του Γ. Παπανδρέου στο θέμα των τραπεζών».

Με τις τελευταίες εξελίξεις η πλειοψηφία της κυβέρνησης Σαμαρά στη Βουλή έχει πέσει στις 150 ψήφους και έχει καταστεί ανίκανη να αντιμετωπίσει πλέον κρίσιμα θέματα, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να «εξαγοράσει» πολιτικό χρόνο με βουλευτές από άλλα κόμματα ή τους ανεξάρτητους.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

5 × 2 =