ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κουβέλης: Δεν κινδυνεύει η ΔΗΜΑΡ

by on 11/10/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί τον ρόλο του κόμματος που θα συμβάλει στην πολιτική αλλαγή, λέει σε συνέντευξή του ο αρχηγός του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ενώ εντείνονται τα εσωτερικά προβλήματα και αντιδράσεις στο κόμμα του.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” ο Φώτης Κουβέλης τονίζει ότι «η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση. Η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί τον ρόλο του κόμματος που θα συμβάλει στην πολιτική αλλαγή με ευθύνη. Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τους πολίτες».

Παράλληλα, τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ, ούτε κινδυνεύει, ούτε θα γίνει «παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνει πως «εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό το νήμα που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με μια παράδοση αριστερού δογματισμού ή ανεφάρμοστων πολιτικών».

Αναφέρει επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ «θα επιμείνει στην ανάγκη διαμόρφωσης της πλατύτερης δυνατής συμπαράταξης προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα. Η κοινωνία ασφυκτιά, η οικονομία παραμένει βυθισμένη στο τέλμα της ύφεσης. Το αίτημα της αλλαγής πολιτικών, άρα και της αλλαγής της παρούσας κυβέρνησης, διαπερνά πλέον ευρύτατα στρώματα».

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε τονίζει: «Η ΔΗΜΑΡ και εγώ προσωπικά δεν βρεθήκαμε απλώς στο στόχαστρο μετά την έξοδό μας από την τρικοματική κυβέρνηση. Έχω μιλήσει και άλλες φορές για τους επίδοξους χωροτάκτες της πολιτικής ζωής[…]. Δεχθήκαμε έναν αδυσώπητο πόλεμο, πολλές φορές ακόμα και ανοίκειες επιθέσεις από κύκλους που κάποτε μας εκθείαζαν και μας υμνούσαν. Ο λόγος ήταν ότι δεν θελήσαμε να βαδίσουμε τον δρόμο που μας υπέδειξαν. Αυτό πληρώσαμε, αυτό πληρώνουμε ακόμα».