ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ

by on 26/01/2015
 

AΘΗΝΑ | “Υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα” ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από την Κουμονδούρου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παρέπεμψε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για περαιτέρω δηλώσεις.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας – στις 15.30 – στον οποίο θα ανακοινώσει την σύνθεση της κυβέρνησης.

“Υπάρχει συμφωνία αρχών όπως ο ελληνικός λαός αποφάσισε”, σημείωσε ο Π. Καμμένος.

Στις 2:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στις 15:30 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να τον ενημερώσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Παράλληλα, αναμένεται συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ υπάρχει και αίτημα για συνάντηση με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός εντός της ημέρας, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη.

Σε ερωτήσεις για τα χαρτοφυλάκια που θα λάβουν οι ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτά θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα συμμετέχει στην κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας.