ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Γαλλία: Μάχη Μακρόν-Λεπέν στο β’ γύρο

by on 23/04/2017
 

ΠΑΡΙΣΙ | Ο Εμμανουέλ Μακρόν, ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος και η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την γαλλική προεδρία, κατά τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας στις 7 Μαΐου.

Φιγιόν και Αμόν κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν τον Μακρόν στο δεύτερο γύρο.

«Σε έναν χρόνο αλλάξαμε την εικόνα της γαλλικής πολιτικής», δήλωσε ο Μακρόν μπροστά στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του.

«Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», είπε ο κεντρώος προεδρικός υποψήφιος, που εξέφρασε την επιθυμία να συγκροτήσει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα.

«Ακουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή…θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν πιστή στην σκληρή γραμμή της, δήλωσε ότι το κεντρικό θέμα αυτών των εκλογών είναι η «άγρια παγκοσμιοποίηση» και κάλεσε όλους τους πατριώτες να την υποστηρίξουν.

«Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών. Η άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της.

Τα επίσημα αποτελέσματα στο 67% της καταμέτρησης:

Εμανουέλ Μακρόν: 23,54%
Μαρίν Λεπέν: 22,33%
Φρανσουά Φιγιόν: 19,69%
Ζαν – Λουκ Μελανσόν: 18,61%
Μπενουά Αμόν: 5,93%
Νικολά Ντουπόν-Ενιάν: 5,10%
Ζαν Λασάλ: 1,38%
Φιλίπ Πουτού: 1,17%
Φρανσουά Ασελινό: 0,88%
Ναταλί Αρτό: 0,71%
Ζακ Σεμινάντ: 0,19%