ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Με απώλειες για τη συγκυβέρνηση πέρασε το πολυνομοσχέδιο

by on 19/11/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Με απώλειες για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο, καθώς ήταν με δύο βουλευτές λιγότερους (153 από 155), έπειτα από τη διαγραφή των Στάθη Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Νικολόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αίσθηση προκάλεσε και η παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία. Σε σύνολο 290 βουλευτών, 153 ψήφισαν «ναι», ενώ 137 «όχι». Το άρθρο 1 πέρασε με 181 ψήφους υπέρ (109 κατά), τα άρθρα 11 και 16 με 164 ψήφους υπέρ (126 κατά) και το 18 με 170 ψήφους υπέρ (120 κατά).

Σχετικά με τους δύο διαγραφέντες βουλευτές, ο Στάθης Παναγούλης απήχε από την ψηφοφορία, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι υπάκουσε στις λαϊκές αντιδράσεις, αλλά συνεχίζει να στηρίζει τον πρωθυπουργό, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος ανακοίνωσε από νωρίς πως δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αλλά ούτε και να παραδώσει την έδρα του.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπέβαλε την παραίτησή του, αφήνοντας την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αδυνατώ να υλοποιήσω την κυβερνητική πολιτική», εξήγησε σε ανακοίνωσή του.