ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Με 229 ΝΑΙ και 64 ΟΧΙ ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο [BINTEO]

by on 15/07/2015
 

AΘΗΝΑ | Tο πράσινο φως έδωσε η βουλή στο πολυνομοσχέδιο που απαιτεί η συμφωνία με τους δανειστές με 229 ΝΑΙ και 64 ΟΧΙ, με διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε αναμένονταν.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 32 ΟΧΙ και 6 Παρών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης και ο Αναπληρωτής υπουργός Αμύνης Κων/νος Ήσυχος ψήφισαν ΟΧΙ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τον αγώνα που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρώπη, μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Όπως τόνισε, δώσαμε μία δύσκολη και άνιση μάχη, συμπληρώνοντας πως ο αγώνας αυτός κάποτε θα φέρει καρπούς.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση, καλώντας εμμέσως τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου: «Αν θεωρείτε ότι ο εκβιασμός είναι υπαρκτός, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατέρριψε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να οδηγείται άμεσα σε παραίτηση, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά για την κυβέρνηση: «Είμαι ο τελευταίος που θα προσχωρήσει στα σχέδια των αντιπάλων, δηλαδή στην απομάκρυνση μίας κυβέρνησης που έδωσε τη μάχη εδώ και πέντε μήνες», υπογράμμισε.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήισαν OXI: Ήσυχος Κωνσταντίνος, Κατριβάνου Βασιλική, Στρατούλης Δημήτριος, Βαλαβάνη Νάντια, Βαρουφάκης Ιωάννης, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Κοδέλλας Δημήτριος, Ζαχαριά Κωνσταντίνος, Σωτηρίου Ελένη, Χατζηλάμπρου Βασίλειος, Σταθάς Ιωάννης, Λαπαβίτσας Κώστας, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Γαϊτάνη Ιωάννα, Γερασιμίδου Ελένη, Αμανατίδου Ευαγγελία, Ιωαννίδης Ηλίας, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Σαμουήλ Στέφανος, Ραχήλ Μακρή, Ουζουνίδου Ευγενία, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Ζερδελής Ιωάννης, Πετράκος Αθανάσιος, Ψαρέα Ελένη, Λεοτσάκος Ευστάθιος, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Ζάνας Ζήσης, Κυριακάκης Βασίλειος,

Ψήφισαν ΠΑΡΩΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ: Κατριβάνου Βασιλική, Μπαξεβανάκης Δημήτριος, Διώτη Ηρώ.