ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μηλιός: Η κυβέρνηση τα λεφτά πού θα τα βρει;

by on 22/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Απάντηση στο ερώτημα που συνεχώς τίθεται προς την αξιωματική Αντιπολίτευση για το “πού θα βρει τα λεφτά” έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής πολιτικής οικονομίας Γιάννης Μηλιός σε δηλώσεις του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε με το ίδιο ερώτημα, δηλαδή για το που η κυβέρνηση θα βρεί τα λεφτά για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί, καθώς το χρέος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, συνεχώς αυξάνεται.

Στο επαναλαμβανόμενο ερώτημα που τίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ: «Που θα βρείτε τα λεφτά» ο Γ. Μηλιός απάντησε αποστομωτικά: «Γιατί βρίσκουν αυτοί τα λεφτά; Το δημοσιονομικό κενό συνεχώς αυξάνεται, οι περικοπές γίνονται περισσότερες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι το θέμα «Αν υπάρχουν λεφτά δεν είναι κάτι στατικό, δεν μιλάμε για ένα σεντούκι με χρήματα», αλλά είναι θέμα οικονομικής πολιτικής, για παράδειγμα, «με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια που καλπάζουν και γίνονται περισσότερα».

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες μεταξύ άλλων είναι: Σύσταση ειδικού οργανισμού δημοσίου συμφέροντος πρώτης κατοικίας, Νέα Σεισάχθεια, κούρεμα των δανείων των ιδιωτών μετά από κατά περίπτωση εξέταση, δημόσιος έλεγχος τραπεζών.

Τέλος, για το θέμα των τραπεζών συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα που υπάρχει στις τράπεζες αυτή τη στιγμή είναι ωρολογιακή βόμβα. Οι τράπεζες πρέπει να μπουν στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, υπό δημόσιο έλεγχο, για να μπορέσουν να δανειστούν για να ξαναδανείσουν.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

12 − eleven =