ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικής και Εβραϊκής διασποράς

by on 16/01/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Κυριάκος Γεροντόπουλος, είχε συνάντηση με αντιπροσωπείες εκπροσώπων Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στο πλαίσιο της πρώτης κοινής επίσκεψης που διοργανώνουν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Στη συνάντηση, ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες για θέματα που αφορούν τις Ελληνοϊσραηλινές και Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της χώρας μας για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή.

Παράλληλα πρότεινε ην διεξαγωγή κοινού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλήνων και Εβραίων Αποδήμων για θέματα Διασποράς.

Με αφορμή το συνέδριο αυτό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, η συνεργασία να υλοποιηθεί θεσμικά με την υπογραφή Μνημονίου για την προώθηση των θεμάτων της Διασποράς, μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ.

Ο κ. Γεροντόπουλος μιλώντας προς τους εκπροσώπους των Ελληνοαμερικανικών και των Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων τόνισε: «Πρέπει να αναδείξουμε την στρατηγική σχέση ανάμεσα στις χώρες μας. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ, ως προς τα κοινά μας συμφέροντα, μεταξύ άλλων, στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού. Τώρα που η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση, γίνεται μια περισσότερο υποσχόμενη χώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Στην αντιπροσωπεία εκπροσώπων από την Ελληνική και την Εβραϊκή διασπορά, συμμετείχαν από το American Hellenic Institute (AHI) οι Νικ Λαρυγγάκης, Τζέιμς Λαγός, Κώστας Αλεξάκης και Πήτερ Μπότα. Την οργάνωση AHEPA εκπροσώπησαν οι Αντονι Κουζούνης, Βασίλης Μωσαΐδης, Νικ Αρουτζίδης και Άντριου Καφφές. Εκ μέρους των Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Malcolm Hoelein, Richard Stone, Allan Jacobs, Dan Mariaschin, Robert Sugarman, William Bram και Alan Schneider.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

three × 1 =