ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ολάντ: ‘Σεβαστείτε την προσωπική μου ζωή’

by on 14/01/2014
 

ΠΑΡΙΣΙ | Αντιμέτωπος με την ανακριτική διάθεση περίπου 600 δημοσιογράφων που κατέκλυσαν το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για μια σειρά από οικονομικές εξαγγελίες και για να συζητήσει άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη Γαλλία.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις όμως για την ερωτική του σχέση με την νεαρή ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ κυριάρχησαν στη συνέντευξη Τύπου, ενώ έχουν οδηγήσει και στο νοσοκομείο την πρώτη κυρία της χώρας Βαλερί Τριερβελέρ.

Μετά το πέρας της ομιλία του, στην οποία ανέφερε τους στόχους που πρέπει να θέσει η χώρα ώστε να ανακάμψει και να σημειωθεί ανάπτυξη, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις για την ερωτική του σχέση με τη Ζυλί Γκαγιέ και για το ποια είναι η θέση της πρώτης κυρίας Βαλερί Τριερβελέρ, στη ζωή του.

«Ποια είναι αυτή τη στιγμή η θέση της κυρίας Τριερβελέρ, ενόψει και της επίσκεψής σας στις ΗΠΑ;», ήταν η πρώτη ερώτηση που έθεσε ο δημοσιογράφος στον Γάλλο πρόεδρο, και η οποία εθεωρείτο στημένη.

«Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Όλοι στην προσωπική ζωή μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Υπάρχουν σκληρές στιγμές. Όμως, έχω μία αρχή: τα ιδιωτικά ζητήματα πρέπει να παραμένουν ιδιωτικά. Αυτή δεν είναι ούτε η στιγμή, ούτε η ώρα για να γίνει κάτι τέτοιο», απάντησε ο Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τις άλλες χώρες, παρά τη Γαλλία. Ωστόσο δεσμεύτηκε πως έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Φεβρουαρίου.

Πάντως σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της Γαλλίας. «Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια» είπε ο Ολάντ και συμπλήρωσε: «από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Η εξοικονόμηση αυτή θα επιτευχθεί με την επανεξέταση όλων των δημόσιων δαπανών. Ταυτοχρόνως θα ζητηθεί από τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν πιο στενά και αποτελεσματικά, διατηρώντας ωστόσο το κοινωνικό μοντέλο της Γαλλίας», σημείωσε ο πρόεδρος.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × 3 =