ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Οξύνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή

by on 25/11/2015
 

ΔΑΜΑΣΚΟΣ | Ένταση επικρατεί στη Μέση Ανατολή έπειτα από την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 στα τουρκο-συριακά σύνορα. Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν, λέει ο διασωθείς Ρώσος πιλότος. Στήριξη στην Τουρκία προσέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ Ομπάμα και Ερντογάν συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης. Επίθεση σε τουρκικό κομβόι, από ρωσικά πολεμικά αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού μαχητικού που κατερρίφθη από την Τουρκία δήλωσε, σ ότι το αεροσκάφος δεν είχε λάβει προειδοποιήσεις από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία πριν την κατάρριψή του. Νωρίτερα, ο τουρκικός στρατός φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται οι πιλότοι των F-16 της να προειδοποιούν το ρωσικό μαχητικό πριν το καταρρίψουν.

Κομβόι από τουρκικά φορτηγά δέχθηκε πυρά από αεροσκάφη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 10, κοντά στην πόλη Αζάζ της Συρίας, όπου κατερρίφθη και το ρωσικό μαχητικό.

Η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ αναφέρει ότι το κομβόι φορτηγών ίσως χτυπήθηκε από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία επιχειρούν στην περιοχή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η Σαμπάχ επικαλείται βίντεο που δείχνει φορτηγά να φλέγονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας έπειτα από αεροπορική επιδρομή. Την επίθεση κατήγγειλαν εργαζόμενοι του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (ΙΗΗ), οι οποίοι ανέφεραν ότι τα φορτηγά χτυπήθηκαν κοντά στο τουρκικό πέρασμα του Ονκιουπουνάρ μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο αυτό το χρησιμοποιούν τζιχαντιστές για λαθρεμπόριο καυσίμων και πολεμικού υλικού.