ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

‘Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται’

by on 14/10/2014
 

AΘΗΝΑ | “Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται”. Με αυτή τη φράση σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, την “καθυστερημένη” σχεδόν κατά ένα μήνα αντίδραση της κυβέρνησης σε δημοσίευμα όπου αναφέρεται σε συγκέντρωση χρημάτων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για το χρηματισμό βουλευτών, ώστε να στηρίξουν την κυβέρνηση στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό εξαπέλυσαν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον αρχηγό της Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για σχετικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει πριν ένα μήνα η εφημρίδα “kontranews” και το οποίο επικαλέστηκε σε τηλεοπτική συζήτηση ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε την ανάγκη «να αφεθούν οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου με έναν πραγματικά ώριμο τρόπο, απόλυτα πολιτικό, ελεύθεροι να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας». Σχολιάζοντας την «ετεχρονισμένη» απάντηση του πρωθυπουργού για την «εξαγορά βουλευτών» είπε ότι «η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, θα πάρει τον δρόμο της. Αλλά αυτό που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί είναι: στην Ελλάδα υπάρχει διαπλοκή;».

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την κατάσταση της κοινωνίας μας, της φτώχειας. Αυτό θα έπρεπε να έχουν κατά νου τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Αν θα δώσουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει την πολιτική που μας έχει οδηγήσει εδώ», δήλωσε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, όπου παρουσίασε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο γίνεται προσπάθεια «εξαγοράς βουλευτών» για την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Αναφέρθηκα σε ένα δημοσίευμα και μάλιστα όχι το μοναδικό. Έχει υπάρξει και άλλο δημοσίευμα που υπαινίσεται τέτοιες πρακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο ενός δημόσιου διαλόγου στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκα σε αυτό το δημοσίευμα. Μου κάνει εντύπωση πώς υπάρχει τέτοιος ντόρος για ένα δημοσίευμα που έγινε έναν μηνα πριν και δεν υπήρχε τότε η ανάλογη ευαισθησία. Κάλεσα, λοιπόν, την κυβέρνηση να τοποθετηθεί γι αυτό το δημοσίευμα.

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι: «Θα έλεγα ότι φέρνει στο νου μια παροιμία: “όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται”. Αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του κύριου Βενιζέλου. Η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, θα πάρει τον δρόμο της. Αλλά αυτό που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί είναι: στην Ελλάδα υπάρχει διαπλοκή; Το πολιτικό σύστημα στηριζόταν κατά καιρούς σε πρακτικές που είχαν το άρωμα του μαύρου πολιτικού χρήματος. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς αυτό. Θα έλεγα ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που τουλάχιστον μετά το ΄74 έχει κατηγορηθεί ανοικτά για τέτοιες πρακτικές. Και αναφέρομαι στη διένεξή του, που είχε ως αποτέλεσμα και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Άρα, ας μην κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα όταν ακούν τέτοιες αναφορές ή όταν βγαίνουν τέτοια δημοσίευματα».