ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ορκίσθηκαν οι βουλευτές

by on 05/02/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών, που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, που άρχισε με αγιασμό, ακολούθησε ο ορθόδοξος όρκος, μετά ο όρκος στο Κοράνι και τέλος ο πολιτικός όρκος.

Μετά την ορκωμοσία (στίς 14:30) επρόκειτο να συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας χτες Τετάρτη δημοσιεύματα για την προεδρική εκλογή επισημαίνουν ότι η σχετική συζήτηση θα ανοίξει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

tsipras_samaras

Εντυπωσιάζει ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με τη συμπεριφορά του! Μετά τη λήξη της τελετής ορκωμοσίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε από τα έδρανα του Υπουργικού Συμβουλίου και πλησίασε τον Πρόεδρο της ΝΔ που καθόταν στα μπροστινά έδρανα του κόμματός του, του έτεινε το χέρι για χειραψία, αλλά ο Α. Σαμαράς έδωσε το χέρι του χωρίς να σηκωθεί από τη θέση του, να κοιτάξει προς τον πρωθυπουργό. Φυσικά και δεν του μίλησε ο Σαμαράς…Ακόμα δεν έχει χωνέψει ότι έχασε στις εκλογές…

Αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. θα γίνει η εκλογή του νέου Προεδρείου της Βουλής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εκλογή των – τυπικά – πέντε αντιπροέδρων αλλά ουσιαστικά τεσσάρων, αφού ο βουλευτής που θα προταθεί από την Χρυσή Αυγή δεν θα υπερψηφισθεί από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου κι έτσι η θέση θα παραμείνει κενή, όπως είχε συμβεί και το 2012. Να σημειωθεί πως για την εκλογή αντιπορέδρου απαιτούνται τουλάχιστον 70 θετικές ψήφοι.

Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να λάβει η κυβλερνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων περιλαμβάνει μόνο την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα τοποθετηθούν υπουργοί και βουλευτές. Από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένονται οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και η διαδικασία θα κλείσει με την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία.