ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

by on 23/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Ορκίσθηκαν στις 10:30 το πρωί, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις το νέο υπουργικό συμβούλιο, που μετρά 46 μέλη εκ των οποίων 7 γυναίκες: 16 υπουργοί, 16 αναπληρωτές και 12 υφυπουργοί.

Η νέα κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της συμφωνίας, τη δρομολόγηση των αντίρροπων μέτρων για την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων, αλλά και το προσφυγικό ζήτημα.

Για κυβέρνηση μάχης κι ευθύνης, έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, αναχώρησε ο πρωθυπουργός για τις Βρυξέλλες όπου αναμένεται να συγκληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Μεταναστευτικό.

Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για προσπάθεια για ανάπτυξη με ανασυγκρότηση από την πραγματική οικονομία και όχι από τα λεφτά των συντάξεων. «Πρόθεσή μας είναι τα μέτρα να εφαρμοστούν. Τα μέτρα όμως δεν προβλέπουν μειώσεις συντάξεων, αλλά επίλυση του ασφαλιστικού. Το μεγάλο πρόβλημα για το ασφαλιστικό είναι σύλληψη της φοροδιαφυγής, θέσεις εργασίας και το ταμείο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Από αυτό το 25% μπορεί να αξιοποιηθεί για το ασφαλιστικό αλλά και για επενδύσεις. Εχουμε δυνατότητα, εξαρτάται από εμάς. »

«Έχουμε τις προϋποθέσεις να υπερβούμε τις δυσκολίες» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, διαψεύδοντας παράλληλα τις πληροφορίες ότι του προτάθηκε η θέση του προέδρου της Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από το νέο κυβερνητικό σχήμα και απόλυτη συναίνεση με την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε λακωνικά πως «μπορούμε να προχωρήσουμε», ενώ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είπε πως το ΥΠΟΙΚ θα κινηθεί με βάση το ρεαλισμό και πως δεν χρειάζεται ανησυχία, το ΥΠΟΙΚ πάει πολύ καλά στα έσοδα και στα χρονοδιαγράμματα.

Ο Ν. Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών: «Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία της χώρας και το καλο του λαού».

Δ. Βίτσας: Αντιμετώπιση του προσφυγικού μόνο με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Γ. Σταθάκης: Κινητοποίηση του ΕΣΠΑ ως το τέλος του 2015. Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος

Η Σία Αναγνωστοπούλου που ανέλαβε το υφυπουργείο Παιδείας, είπε «πατάμε και σε πολύ καλά χνάρια που έχουν βάλει ο Μπαλτάς και ο Κουράκης» και η Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για ένα νέο ΕΣΥ στην πρόνοια.

Ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή: « Λαθρέμποροι, φοροφυγάδες, όλοι θα πληρώσουν τα νόμιμα, τις ποινές. Δε θα μείνει καμία Λίστα κλειστή».