ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ορκωμοσία και συνεδρίαση του νέου κυβερνητικού σχήματος

by on 10/06/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μόλις είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί για εξετάσεις.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας έγινε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του νέου κυβερνητικού σχήματος, στο οποίο τελικά συμμετείχε και ο Ευ. Βενιζέλος.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το φθινόπωρο θα γίνουν ανακοινώσεις για φορολογικές μειώσεις και επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει στόχο να εξαντλήσει την τετραετία.

Αναφερόμενος στους απερχόμενους υπουργούς ο κ. Σαμαράς τους ευχαρίστησε για το έργο τους λέγοντας ότι: «Δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός, να στηρίζεις δύσκολες αποφάσεις και να δέχεσαι επιθέσεις, συχνά άδικες. Επιτελέστηκε πολύ σύντομα πολύ σημαντικό έργο. Μόλις πριν από δύο χρόνια, λίγοι πίστευαν θα τα καταφέρουμε. Σήμερα όλοι βλέπουν ότι η χώρα έχει κάνει άλματα. Mόνο κάποιοι μικρόψυχοι ακόμη αρνούνται την πρόοδο, «αλλά όσο περνά ο καιρός θα μένουν μόνοι».