ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο ομογενής που κατέκτησε την Apple

by on 08/01/2014
 

NEA YOPKH – ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Ενα Ελληνόπουλο από τη Μελβούρνη μάγεψε τους ιθύνοντες του κολοσσού της Apple με την εφεύρεσή του που πλήρωσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να την αποκτήσουν. Πρόκειται για τον 35χρονο Ελληνοαυστραλό Δρ Γιάννη Παπανδριόπουλο από τη Μελβούρνη, που πούλησε στον τεχνολoγικό κολοσσό την εφαρμογή του SnappyCam, η οποία κάνει την κάμερα του iPhone να πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή κατά πολύ ταχύτερα από την εγγενή σχετική λειτουργία του iPhone.

Ο Δρ Παπανδριόπουλος είναι η χαρακτηριστική περίπτωση ενός λαμπρού νέου που η αγάπη του για την τεχνολογία τον έκανε να φθάσει ψηλά. Την αγάπη αυτή του την μετέδωσε ο πατέρας του, ηλεκτρονικός μηχανικός ο ίδιος, που σπούδασε στην Ελλάδα και μετανάστευσε στην Αυστραλία, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956.

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών και σήμερα θεωρείται κορυφαίος του είδους του. Η δίψα του για μάθηση, δημιουργία και ανακαλύψεις τον ώθησε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδες και να αποκτήσει το διδακτορικό του (PhD)  από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.  

“Οι σπουδές ήταν πάντα προτεραιότητα στην οικογένειά μας,” γράφει ο ίδιος σε έκδοση του πανεπιστημίου Μελβούρνης. Σήμερα ζει στο Σαν Φραντζίσκο των ΗΠΑ όπου μετέβη για να συνεχίσει τις έρευνές του. Εκεί ίδρυσε την εταιρεία Sanppy Labs η οποία ανέπτυξε και αξιοποίησε την εφαρμογή SnappyCams. 

Οπως λέει, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να εφαρμόσει μια μέθοδο η οποία θα κάνει το ίντερνετ έως και 200 φορές ταχύτερο απ’ ότι είναι σήμερα!

Σημειώνεται ότι το 2007 η εφημερίδα The Age κατέταξε τον Παπανδριόπουλο μεταξύ των εκατό κορυφαίων προσωπικοτήτων της χρονιάς για την ανακάλυψή του εκείνη.

Το ακριβές ποσό που πλήρωσε η Apple  για να αγοράσει την εταιρεία του δεν είναι γνωστό. Τελευταία όμως έχει πληρώσει πάνω από $50 εκατ. για να αγοράσει παρόμοιες εταιρείες τα προιόντα των οποίων τα ενσωματώνει στα δικά της.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

11 − two =